Food

Diëten? Nee dankje!

Nu de lente is begonnen, start de bikinistress ook weer bij een groot deel van de vrouwen. Maar om nou meteen op dieet te gaan?! Je kunt sommige producten ook heel makkelijk vervangen voor een gezondere variant.

Diëten is niemand z’n hobby en eigenlijk is het ook helemaal niet goed voor je. Je kunt beter je eetpatroon aanpassen en betere producten kiezen. Zo moeilijk is dat niet en je hoeft geen honger te lijden.

volkoren brood gezond

Volkoren gloren
Dat bruin brood beter is dan wit brood weten we allemaal. Maar wat is een witte boterham lekker. Wit brood is niet persé ongezond, maar er zitten veel minder vezels en voedingsstoffen in. Je moet er dus ook nog eens veel meer van eten. Dat geldt ook voor volkoren pasta, zoveel verschilt de smaak niet en je bent veel sneller voldaan.

Not my cup of tea
Dat zal je misschien denken bij thee zonder suiker of honing. Maar stel je drinkt per dag drie kopjes thee of koffie met één suikerklontje. Wanneer je die weglaat, scheelt dat al drie suikerklontjes per dag. Dat zijn 21 suikerklontjes per week!

Zilvervlies- of meergranenrijst
Waarom hoor je altijd dat zilvervlies- of meergranenrijst zoveel beter is? Uiteraard omdat het zo is. Zilvervliesrijst heeft een zilvervliesje -duh-  nog dat bij witte rijst is verwijderd. Door dat vliesje heeft de korrel alle goede voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en vezels nog. Superfood dus!

gezond eten vervangers

Het glas is halfvol
Niet echt halfvol natuurlijk, maar kies eens voor halfvolle of magere melk in plaats van de volle variant. Ook is halfvolle mayonaise of dressing veel minder vet dan een volvette klodder mayo bij je eten. Doe er zelf wat kruiden doorheen en je hebt een heerlijk sausje.

Gezond bakken
Wordt al je eten gebakken in boter? Investeer eens in een antikleef- of grillpan. In die eerste kun je heel goed een ei of vlees bakken. Vis kun je heel goed grillen en is super gezond. Zet deze zomer ook wat vaker de barbecue aan, gezellig en nog super gezond ook.

Kaasmeisje
Ben je dol op je boterhammetjes kaas? Kaas is best vet, dus kies eens voor een 30+ variant. Misschien iets minder lekker, maar een stuk beter.

gezond eten magere yoghurt

Mager bakje
Ontbijt je altijd met yoghurt? Eet altijd magere yoghurt of kies voor de Optimel yoghurt, die is er in allerlei smaakjes en eventueel ook met vruchtjes.

Blijf je verstand gebruiken
Wanneer je twee keer je avondeten opgeschept omdat het zo lekker mager is, heeft het nog weinig zin. Net zo min als vijf stukken fruit per dag eten. Twee of drie stuks fruit is genoeg. Fruit zit vol met (natuurlijke) suikers die goed voor je zijn, maar ook hier geldt: te veel is nooit goed. En wanneer je oma jarig is en ze trakteert op die overheerlijke slagroomtaart: neem gewoon een stuk, dat verdien je wel met je gezonde eetpatroon!

Blijf vooral eten!

Let jij goed op wat je eet?

Door Esmée