Food

Friday Night Snack: dippen met hummus

Het is alweer bijna weekend en jij gaat stappen met vrienden, een avond op de bank hangen of je krijgt vriendinnen over de vloer. Elke vrijdag plaatst Girlscene een lekkere Friday Night Snack om je vrienden en vriendinnen mee te verwennen en de avond compleet te maken. Kaarslichtje aan, lekker drankje erbij en genieten maar!

Deze week hebben we een lekker Libanees hapje voor jullie bedacht: hummus! Het wordt in meerdere landen gegeten, in Libanon en Marokko… Officieel komt de snack namelijk uit Libanon. Het is gelukkig een hele gezonde snack!

hummus

Wat heb je nodig?

Voor de hummus:
– keukenmachine
– 3 tenen knoflook
– 1 blik kikkererwten
– 1 eetlepel tahin (sesampasta)
– olijfolie
– 1 citroen
– 1/4 theelepel komijn
– zout
– milde paprikapoeder
– verse peterselie ter garnering

Om te dippen kun je verschillende dingen gebruiken, hieronder zie je enkele voorbeelden:
– Turks brood
– Stokbrood
– Pitabroodjes
– Komkommer
– Paprika
– Tortillachips

Wat moet je doen?
– Pers de knoflook, doe deze in de keukenmachine en maal het helemaal fin.
– Laat de kikkererwten uitlekken en doe ook deze in de keukenmachine.
– Vervolgens doe je ook het zout, de komijn, het citroensap, de sesampasta, olijfolie en het zout in de keukenmachine.
– Laat de keukenmachine 30 seconden aanstaan tot het een mooie gladden puree is geworden.
– Proef nu of de hummus naar smaak is. Zo niet, dan kun je er nog wat ingrediënten bij doen.
– Doe de hummus in een bakje, strooi er wat verse peterselie en paprikapoeder overheen en dippen maar!

Ga jij dit recept uitproberen?

Door Myrre