Food

Gezonde strand snackjes

Wanneer je heerlijk een dag naar het strand gaat (of park kan natuurlijk ook), neem je een heleboel mee. Zonnebrand, handdoek, bril en ga zo maar door.. maar wat je ook zeker niet moet vergeten, is iets om te eten! Welke snacks je hebt beste mee kunt nemen, lees je hier!

gezonde strand snacks

Buiten dat het natuurlijk lekker is om iets te snacken wanneer je lekker ligt te relaxen, moet je ook zorgen dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Vooral op een warme zomerdag zijn er bepaalde voedingswaren die extra goed voor je zijn op dat moment.

gezonde strand snacks

Wortels
Dit is een hele goede snack voor in de zomer, omdat de vitamines in de wortel je huid een extra glans geven. Ook beschermen deze vitamines je huidcellen tegen beschadiging.

gezonde strand snacks

Watermeloen
Heb je trek in iets zoetigs, neem dan een stuk watermeloen. De vrucht is niet alleen heel lekker, maar zorgt ook dat je voldoende vocht binnen krijgt. Leg de watermeloen de avond van tevoren in de koelkast en neem hem in een koelbox mee naar het strand, zo heb je een heerlijk koude snack.

Gezonde strand snacks

Ovengebakken chips
Wanneer je lichaam veel vocht verliest door het zweten, is het goed om iets zoutigs te eten. Een zak ovengebakken chips is makkelijk om mee te nemen en ook nog eens heel lekker. Omdat ze niet gefrituurd zijn, zit er veel minder vet in dan gewone chips.

Gezonde strand snacks

Rijstwafels
Deze snack bevat weinig calorieën, is lekker en vult de maag. Je kan ze naturel eten, maar ook met een lekker smaakje.

Gezonde strand snacks

Hummus met groente
Je kunt hummus gewoon in een bakje kopen bij de supermarkt. Snij bijvoorbeeld komkommer, selderij, wortel en paprika in kleine stukjes. Neem het bakje hummus en de groente mee, zodat je lekker kunt dippen.

Gezonde strand snacks

Bevroren druiven
In elke druif zitten slecht 3 calorieën, dus je hoeft je niet schuldig te voelen bij het eten van dit tussendoortje. Als je ze de avond van tevoren in de vriezer legt, heb je een lekker verkoelende snack voor de volgende dag.

Welke gezonde snacks neem jij mee naar het strand?

Bron/beeld: realbeauty.com, anchormommy.com 

Door Myrre