Food

Friday Night Snack: Sorbetijs

Het is alweer bijna weekend en jij gaat stappen met vrienden, een avond op de bank hangen of je krijgt vriendinnen over de vloer. Elke vrijdag plaatst Girlscene een lekkere snack om je vrienden en vriendinnen mee te verwennen en de avond compleet te maken. Lekker in de tuin met vrienden of familie, lekker drankje erbij en genieten maar!

Hopelijk zijn jullie allemaal een beetje bijgekomen van de Spoetnik van vorige week. De Friday Night Snack van deze week is niet zo snel klaar als het mierzoete drankje, maar is minstens zo lekker. Lees hier hoe je zelf mango-, frambozen- en appelsorbetijs kunt maken. Dit is wel voor de meiden die thuis een ijsmachine hebben. Ik begrijp dat niet iedereen dat heeft, dus onderaan ook een recept voor hoe je ijs kunt maken zonder ijsmachine.

fridaysorbetijs

Met ijsmachine!

Wat heb je nodig voor mangosorbetijs?
– 1 citroen
– 175 gram suiker
– 175 ml water
– 500 ml gepureerde mango  (gebruik daarvoor een staafmixer of een keukenmachine, wel eerst even de schil van de mango halen)
– pan
– eventueel een citruspers

Hoe maak je mangosorbetijs?
Doe wat water in de pan met een paar scheppen suiker (maak het zo zoet als jij wilt). Laat dit koken en daarna weer afkoelen. Pers de citroen uit met een citruspers of knijp er een paar keer stevig in en doe wat citroensap bij de afgekoelde suikersiroop.  Dan de gepureerde mango erbij en alles kan in de ijsmachine, daarna kan het in de vriezer.

Wat heb je nodig voor frambozensorbetijs?
– 175 gram suiker
– 175 ml water
– 500 ml gepureerde frambozen  (dus even weer aan de slag met een staafmixer/ keukenmachine)

– pan

Hoe maak je frambozensorbetijs?
Voor dit ijs doe je eigenlijk hetzelfde als bij de mangosmaak, maar dan zonder citroensap.

Wat heb je nodig voor appelsorbetijs?
– 1 citroen
– 175 gram suiker
– 175 ml water
– verse munt (zo’n drie takjes)
– 600 g Granny Smith appels

Hoe maak je appelsorbetijs?
Voor deze smaak moet je iets meer geduld hebben. Maak ook hier weer suikersiroop door water met suiker te koken en weer af te laten koelen. Was de appels, haal de klokhuis eruit en snij de appel in kleine blokjes. De schil mag je gewoon laten zitten. Om te voorkomen dat je bruine appels in je ijs krijgt, knijp de citroen uit en zet de appelblokjes 2 uur in de koelkast.  Even wachten dus. Maak dunne reepjes van de muntblaadjes door ze in reepjes te snijden. Doe de suikersiroop, stukjes appel en gesneden muntblaadjes in de ijsmachine en daarna in de vriezer.

fridaysorbetijs

Mangosorbetijs maken zonder ijsmachine

Wat heb je nodig?
– gepureerde mango (ongeveer 250 gram)
– ijsvormpjes
– keukenmachine
– 190 ml vanilleyoghurt
– 60 ml melk
– twee eetlepels suiker

Hoe maak je mangosorbetijs?
Pureer de mango van tevoren in de keukenmachine. Doe er daarna de vanilleyoghurt, melk en suiker bij en blijf mixen tot het goedje glad is. Doe dit dan in de ijsvormpjes en vries het in. That’s it!

Ga jij deze snack maken?

Bron/ beeld: lekkertafelen.nl, ztrdg.nl

Door Brenda