Food

Franse Ladurée in New York

Jullie kennen ongetwijfeld de beroemde Franse fashionable koekjes: macarons. Ladurée is in Frankrijk en Italië dé macaronwinkel. Helaas moest je tot voor kort helemaal naar Parijs of Milaan voor een macaron. Daar is verandering in gekomen!

April opende Ladurée al een shop in Londen, maar nu pakken ze het echt groots aan: ze zijn geopend in New York City!

macaronsladuree

Ken je de koekjes niet? Shame on you! Ze zijn klein, luchtig en delicious. Vergeet de cupcake, de macaron is de zoete snack van nu! Het gebakje (eigenlijk meer een koekje, maar hij valt onder de gebakjes) is gebaseerd op meringue, het schuim dat je misschien wel kent van kerstkransen. Er zit eiwitten, amandelmeel en suiker in. Dit zorgt samen voor de brosse structuur. De macaron bestaat uit twee koekjes met zachte vulling, te vergelijken met de vorm van een hamburger. Er worden verschillende smaken aan het recept toegevoegd, originele smaken zijn framboos en chocolade, maar tegenwoordig bestaat er ook truffel, kokos, pistache of groene thee.

macaronsladuree

In de Gossip Girl uitzending ‘Belle du Jour’ genieten Blair en Serena van de hippe koekjes

Het is trouwens niet helemaal zeker of de macaron wel echt uit Frankrijk en Italië komt. In Zwitserland en Japan zijn er namelijk vergelijkbare koekjes.

Zijn macarons dan helemaal niet in Nederland of Belgie te koop? Jazeker! In Nederland kun je macarons bij V&D op de chocoladeafdeling kopen en in Belgie maakt Bakkerij Paul goede macarons. Ze kosten ongeveer € 1,-. Wát?! Een euro voor één koekje? Jep. De hoge prijs komt door de echte amandelen die er in verwerkt zijn.

theblondesalad

Ook de Italiaanse fashionblogger Chiara Ferragni van The Blonde Salad is fan van Ladurée!

Je vindt de Ladurée winkel in New York op 864 Madison Ave (71st street).

Vind jij macarons lekker?

Door Esmée