Food

Friday Night Snack: Regenboog popcorn

Het is alweer bijna weekend en jij gaat stappen met vrienden, een avond op de bank hangen of je krijgt vriendinnen over de vloer. Elke vrijdag plaatst Girlscene een lekkere snack om je vrienden en vriendinnen mee te verwennen en de avond compleet te maken. Lekker in de tuin met vrienden of familie, lekker drankje erbij en genieten maar!

regenboogpopcorn

Deze week een kleurrijke snack die ook nog eens leuk is om te maken: regenboog popcorn!

Wat heb je nodig?
– zakjes suikermais (verkrijgbaar in de supermarkt)
– eetbare kleurstof (verkrijgbaar in de supermarkt / toko)
– olie
– twee pannen
– oven
– kommetjes (voor elke kleur kleurstof één en een grote kom)
– water
– suiker

Hoe maak je regenboog popcorn?

regenboogpopcorn

Eerst maak je de popcorn. Verhit een klein laagje olie in de pan en gooi er een klein beetje mais bij. Als het begint te poffen, weet je dat de olie warm genoeg is. Doe niet gelijk de rest van het zakje suikermais in de pan, de mais wordt 7 tot 8 keer groter. Verdeel het dus in porties want de pan zit zo vol.

Kook ondertussen een pannetje met water op matig vuur, doe daar een paar lepels suiker en een klontje boter bij. Laat het vijf minuten koken en roer ondertussen zachtjes dit mengsel door.

Neem voor iedere kleur kleurstof die je gaat gebruiken voor deze popcorn een apart kommetje en verdeel het mengsel dat je net hebt gekookt over de kommetjes. Doe een paar druppels kleurstof in de kommetjes. Verdeel de popcorn over de kommetjes en schudt het even goed door elkaar, zodat de popcorn een kleurtje krijgt.

regenboogpopcorn

Verwarm de oven 10 minuten voor op 180 graden. Leg de popcorn op de bakplaat en doe dit 5 minuutjes in de oven. Leg de stukjes wel uit elkaar, anders gaan ze aan elkaar plakken. Doe daarna alles in een grote kom en schudt het nog even los.

Eet smakelijk!

Ga jij deze snack maken?

Bron beeld: mcgacanola.org, weheartit.com

Door Brenda