Food

Friday Night Snack: Turks brood met feta & kruiden

Het is alweer bijna weekend en jij gaat stappen met vrienden, een avond op de bank hangen of je krijgt vriendinnen over de vloer. Elke vrijdag plaatst Girlscene een lekkere snack om je vrienden en vriendinnen mee te verwennen en de avond compleet te maken. Lekker op de bank met vrienden of familie, lekker drankje erbij en genieten maar!

Deze eerste week van oktober hebben we voor jullie een heerlijk hartige snack: Turks brood met fetakaas en kruiden. Van deze snack kun je met z’n twaalven smullen!

Wat heb je nodig:
– Aluminiumfolie
– 1 Turks of Marokkaans brood
– 400 gram feta (of geitenkaas)
– Verse kruiden, zoals rozemarijn, salie, tijm en/of oregano (niet al te fijn)
– Peper
– Zout

friday night snack: turks brood

Hoe maak je deze hartige snack:
Snij eerst het brood doormidden, in horizontale richting en verwarm alvast de oven voor op 200 °C. Bedek de onderste helft van het brood met de stukjes feta (of geitenkaas). Vervolgens strooi je de kruiden en het peper en zout over de kaas. Nu kan de bovenste helft van het brood er weer op.

fns

Verpak nu de snack in aluminiumfolie. Zorg dat het er goed omheen zit, zodat de korst in de oven niet hard kan worden. Nu kan het brood twintig minuutjes de oven in. Check na de twintig minuten even of de kaas gesmolten is. Dit kun je doen door het aluminiumfolie een stukje open te vouwen en de bovenste helft van het brood een klein stukje op te tillen. Als je denkt dat de kaas goed gesmolten is (geitenkaas smelt sneller dan feta), kun je het brood uit de oven halen. Laat de snack nog heel eventjes afkoelen en snijd het in pizzapunten.

Genieten maar!

Heb jij lekkere receptjes die je met ons wilt delen?

Bron: Boek ‘Hoge hakken in de keuken’

Door Evi