Food

Friday Night Snack: Lekker dippen

Het is alweer bijna weekend en jij gaat stappen met vrienden, een avond op de bank hangen of je krijgt vriendinnen over de vloer. Elke vrijdag plaatst Girlscene een lekkere snack om je vrienden en vriendinnen mee te verwennen en de avond compleet te maken. Lekker op de bank met vrienden of familie, lekker drankje erbij en genieten maar!

Dit keer niet zozeer een Friday Night Snack, maar iets voor bij je Friday Night Snack! We hebben namelijk vijf heerlijke dipsausreceptjes voor jullie! Want bij chips en toastjes horen lekkere dipjes, toch?

Tomatillo en Avocado dip

dipsaus

Wat heb je nodig:
- Een blender
– 4 middelgrote tomatillos (lijken op groene tomaten)
- 1 avocado
– 1 rode of groene peper
– Koriandertakjes (ongeveer 1/2 bakje)
– 1/4 ui
– 2 eetlepels limoensap
- Zout
- Zwarte peper

Hoe maak je deze dip:
Blend de tomatillos, avocado, rode -of groene peper, koriander, ui en limoensap tot de ingrediënten fijn genoeg zijn. Breng het sausje op smaak met 1 theelepel zout en 1/4 theelepel zwarte peper. Deze dipsaus is heerlijk bij tortilla chips!

Citroen, peper & kaas dip
dipsaus
Wat heb je nodig:
- 125 ml crème fraîche
– Parmezaanse kaas (ongeveer 1/2 bakje)
– 1 eetlepel citroenschil (fijngemaakt)
– Zout
– Zwarte peper (grof)

Hoe maak je deze dip:
Meng de crème fraîche, Parmezaanse kaas en citroenschil door elkaar. Voeg hier 1/4 theelepel zout en 1/2 tot 1 theelepel zwarte peper aan toe. En klaar is je citroen, peper & kaas dip!

Yoghurt curry dip

dipsaus
Wat heb je nodig:
– 1,5 bakje magere Griekse yoghurt
– 1 eetlepel currypoeder
– 1 eetlepel limoensap
– Zout
– Zwarte peper

Hoe maak je deze dip:
Meng de currypoeder en limoensap door de Griekse yoghurt en maak het sausje op smaak met 1/2  theelepel zout en 1/4  theelepel zwarte peper. Laat de dip een uur in de koelkast staan. Eventjes wachten en je heb een lekkere yoghurt curry dip voor bij je favoriete chips!

Zongedroogde tomaten & feta dip

dipsaus

Wat heb je nodig:
– 4 gram verkruimelde feta
– 1 bakje magere Griekse yoghurt
– 2 eetlepels olijfolie
– Uitgelekte zongedroogde tomaatjes (ongeveer 1/2 bakje)
– Zout
– Zwarte peper

Hoe maak je deze dip:
Meng de feta, Griekse yoghurt en de olie door elkaar. Voeg hier de zongedroogde tomaatjes aan toe en breng de dip op smaak met 1/2 theelepel zout en 1/4 theelepel zwarte peper. Lekker voor op toastjes of bij zoute chips.

Geroosterde knoflook, lente-ui dip

dipsaus

Wat heb je nodig:
– Een blender
– Aluminiumfolie
1 teen knoflook
- 2 theelepels olijfolie
– 8 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
- 1/4 beker melk
– 4 lente-uitjes (fijn gesneden)
- Zout
– Zwarte peper

Hoe maak je deze dip:
Verwarm de over voor op 200° C. Leg de knoflook op een stuk aluminiumfolie en besprenkel deze met olie. Vouw de aluminiumfolie dicht en leg dit ‘zakje’ met knoflook 40 tot 45 minuten in de oven. Vouw na deze drie kwartier het zakje voorzichtig open en laat de teentjes even afkoelen. Schil de teentjes en blender ze samen met de roomkaas en melk tot er een lekker sausje ontstaat. Meng hierna de lente-uitjes erdoor en maak de dipsaus op smaak met 1/2 theelepel zout en 1/4 theelepel zwarte peper. Mmmm!

Ga jij deze dips proberen?

Bron: realsimple.com

Door Evi