Food

Friday Night Snack: Happy Halloween!

Het is alweer bijna weekend en jij gaat stappen met vrienden, een avond op de bank hangen of je krijgt vriendinnen over de vloer. Elke vrijdag plaatst Girlscene een lekkere snack om je vrienden en vriendinnen mee te verwennen en de avond compleet te maken. Lekker op de bank met vrienden of familie, lekker drankje erbij en genieten maar!

Aanstaande maandag is het Halloween en wat is er dan gezelliger om een echte Friday Halloween night met je vriendinnen te organiseren! Daar horen natuurlijk bijpassende snacks bij! Wij hebben dit keer niet één, maar twee Friday Night Snacks op het menu staan. 

Bladerdeeg Mummies

bladerdeeg

Wat heb je nodig:
- Bladerdeeg (genoeg voor 12 mummies)
- 1 blik knakworstjes (12 stuks)
- 1 ei
- Mosterd

Hoe maak je deze mummies:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijdt ieder bladerdeegplakje in drie reepjes en rol de knakworstjes erin. Zorg wel dat je ongeveer 1 cm vrijlaat voor het gezichtje van de mummie (zie foto).

Als je alle mummies in de bladerdeegreepjes gerold hebt, kun je ze insmeren met ei. Leg de snacks op een ingevette bakplaat en zet deze ongeveer 15 tot 18 minuten in de oven tot de mummies goudbruin zijn.

Laat ze 5 minuten afkoelen en maak twee oogjes met mosterd. Zo heb je in een half uurtje twaalf mummies tot leven getoverd!

Creepy cupcakes (met wormen!)

cupcakes

Wat heb je nodig:
– 12 chocolade cupcakes (of brownies)
- 115 gram witte chocolade
- Rode kleurstof
– Blauwe kleurstof
- Suikersiroop (mengsel van 1 eetl. suiker en 1 eetl. heet water)
– 220 gram noodles
– 115 gram chocoladekruimels

Hoe maak je deze creepy cupcakes:
Ga aan de slag met het maken van de wormpjes. Smelt hiervoor de witte chocolade in de magnetron en roer deze goed door.

Doe 5 druppels rode kleurstof in een bakje en voeg hier 1 druppel blauwe kleurstof en de suikersiroop aan toe. Roer vervolgens de noodles en de witte chocolade er voorzichtig doorheen. Zorg dat de noodles niet aan elkaar blijven plakken, zodat ze op echte wormpjes lijken.

Na ongeveer 20 minuutjes zijn de wormpjes klaar om op de cupcakes te ‘kroelen’. Versier de cakejes met de chocoladekruimels. En jouw eigengemaakte wormcakejes zijn klaar om opgepeuzeld te worden!

Happy Halloween meiden!

halloween

Ga jij Halloween vieren?

Bron: familyfun
Bron beeld: pompoen: weheartit

Door Evi