Food

Friday Night Snack: Toetjestijd

Het is alweer bijna weekend en jij gaat stappen met vrienden, een avond op de bank hangen of je krijgt vriendinnen over de vloer. Elke vrijdag plaatst Girlscene een lekkere snack om je vrienden en vriendinnen mee te verwennen en de avond compleet te maken. Lekker op de bank met vrienden of familie, lekker drankje erbij en genieten maar!

Na het avondeten gaat een heerlijk toetje er altijd wel in.Wacht hier deze vrijdag eventjes mee en deel deze lekkere desserts met je vriendinnen!

Bramen met mascarpone uit de oven

bramen

Wat heb je nodig:
– 1 vanille stokje
– 2 eidooiers
– 1 el poedersuiker
– 250 gram mascarpone
– 500 gram zoete bramen
– 2 el geschaafde amandelen
– Een takje munt of basilicum

Hoe maak je dit bramen toetje:
Zet eerst de oven op 200°C zodat deze kan voorverwarmen. Meng de eierdooiers met het suiker door de mascarpone. Schraap het vanillestokje uit en roer deze zaadjes door het mascarponemengsel.

Verdeel de bramen in de ovenschaal en schep het mascarponemengsel over de bramen. Als de bramen niet zoet genoeg zijn, kun je er nog wat suiker aan toevoegen.

Strooi het amandelschaafsel over het mengsel heen en zet de ovenschaal ongeveer 8 minuten in de oven (net boven het midden). Kijk na 8 minuten of de bramen en mascarpone licht gaar en gebruind zijn. Versier het toetje met munt –of basilicumblaadjes.

Enjoy!

Peer, stroopwafel en sinaasappelsiroop

stroopwafel

Wat heb je nodig:
– 2 perssinaasappels
– 2 grote peren (niet te rijp)
– 1 el boter
– 3 el fijne kristalsuiker
– 4 stroopwafels
– Poedersuiker

Hoe maak je dit peer, stroopwafel -en sinaasappelsiroop toetje:
Pers de sinaasappels uit en kook het overgebleven sap tot siroop. Haal het klokhuis uit de peren en snijd dezen, met schil en al, in zes partjes.

Bak de partjes peer in de boter op hoog vuur, tot deze licht bruin zijn. Zet dan het vuur iets lager en strooi de suiker erover. Let op dat de suiker niet karameliseert! Dus blijf goed roeren.

Verdeel de peerpartjes over vier borden. Snijd de stroopwafel in reepjes en leg deze op de peerpartjes. Bestrooi er wat poedersuiker overheen en versier het bord met de sinaasappelsiroop.

Eet smakelijk!

Ben jij ook een toetjesgek?

Bron: ztrdg

Door Evi