Food

Friday Night Snack: Fruity Friday

Het is alweer bijna weekend en jij gaat stappen met vrienden, een avond op de bank hangen of je krijgt vriendinnen over de vloer. Elke vrijdag plaatst Girlscene een lekkere snack om je vrienden en vriendinnen mee te verwennen en de avond compleet te maken. Lekker op de bank met vrienden of familie, lekker drankje erbij en genieten maar!

Deze snack is niet alleen heerlijk voor vanavond, maar stel dat je iets overhoudt.. dan kun je dat dus prima morgen als ontbijt eten! Handig (& lekker!)

Friday Night Snack 47

Peer & Cranberry Crumble

Benodigdheden:
Voor de vulling:
4 (rijpe) peren
225 gram cranberries
3 eetlepels bruine suiker
1/2 eetlepel kaneel
Een klein beetje vers citroensap

Voor de topping:
330 gram bakje bloem
225 gram suiker
1 theelepel kaneel
1/4 theelepel zout
75 gram havermout
110 gram ongezouten boter

We beginnen met de vulling. Maak eerst de peren schoon en snijd ze in stukjes, doe de cranberries bij de stukjes peer en mix met de suiker, kaneel en het citroensap.

Dan.. de topping. Klop de bloem, suiker, kaneel en het zout tot een gladde mix. Voeg daarna de havermout toe en roer er goed doorheen. De ongezouten boter mix je er met je handen doorheen. Dit boter hoeft niet helemaal versmolten te zijn, er mogen best nog kleine stukjes ongeveer ter grote van de havermout in het mengsel aanwezig zijn.

Één derde van de topping mix je door de vulling heen, daarna verdeel je de rest van de topping gelijkmatig over de vulling.

Bak voor ongeveer 40 tot 45 minuten op 180 graden in de oven.
Laat het afkoelen voor ongeveer twintig minuten, en genieten maar!

Eet smakelijk!

Bron: Joy the Baker

Door Annemerel