Food

Friday Night Snack: Broodstengels met kruiden

Het is alweer bijna weekend en jij gaat stappen met vrienden, een avond op de bank hangen of je krijgt vriendinnen over de vloer. Elke vrijdag plaatst Girlscene een lekkere snack om je vrienden en vriendinnen mee te verwennen en de avond compleet te maken. Lekker op de bank met vrienden of familie, lekker drankje erbij en genieten maar!

Vind jij zoute pepsels en (kaas)stengels ook zo lekker? Dan is deze Friday Night Snackzeker iets voor jou! Jij kunt een eigen ‘stengelvariant’ maken. En dit met kaas, Italiaanse kruiden en zout. Mmm, wij gaan deze broodstengels in ieder geval vanavond maken! Jij ook?

Wat heb je nodig:
– ½ pond kant-en-klaar deeg
– Bloem
– Bakpapier
– Olijf olie
– 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
– Grof zout
– Italiaanse kruidenmix
– Pizzasnijder

snack

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg bakpapier op de bakplaat en smeer het bakpapier in met een beetje olijfolie. 

Smeer je handen in met bloem, zo blijft het deeg niet plakken. Strooi ook wat bloem op het aanrecht. Kneed het deeg goed en rol het uit over het aanrecht, zodat je een rechthoekige plaat van 30 cm bij 20 cm krijgt. Smeer de deegplaat in met olijfolie. Strooi er de geraspte Parmezaanse kaas, het zout en de kruiden eroverheen. Begin je al trek te krijgen?

Snijd met een pizzames reepjes van het deeg van ongeveer ½ cm breed bij 30 cm lang. Leg de reepjes voorzichtig op de bakplaat. Je kunt ze een beetje zigzaggend neerleggen of er een krul in maken (zie onderstaande foto). Dit geeft een leuk effect.
 
Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de stengels ongeveer 12 minuten en laat ze erna helemaal afkoelen. Een lekker dipsausje erbij en knabbelen maar!

snack

Deze portie broodstengels met kruiden is bedoeld voor ongeveer vijf personen.

Veel bakplezier!

Ga jij liever voor: een hartige snack of voor een zoete snack?

Bron: familyfun

Door Evi