Food

Keukenprinses: zoete zaligheid

Elke week mogen we de keukenprinses uithangen! De ene keer houden we van zoet of kiezen we voor een hip hapje, de andere week bereiden we een lazy lunch! Schorten aan ladies, garde gereed en let’s start cooking!

Deze keer gaan we voor zoete zaligheid. Namelijk de overheerlijke aardbeientiramisu! Oké, het aardbeienseizoen mag dan misschien al even voorbij zijn, deze vruchtjes kun je ook vervangen door rood fruit uit het diepvriesvak bij de supermarkt.

Wat heb je nodig voor deze zoete zaligheid:
– 1 bakje aardbeien van 500 gram
– 1 bakje frambozen van 125 gram
– 100 gram poedersuiker + 4 eetlepels extra
– 250 ml slagroom
– 1 vanillestokje (zakje 1,5 gram)
– 250 gram mascarpone
– 300 ml zoete witte wijn
– 175 gram lange vingers
– Staafmixer/Blender
– Schaal

koken

Aan de slag:
Haal van alle aardbeien de kroontjes af en pureer de helft van deze vruchten met de staafmixer. Voeg er 2 eetlepels suiker aan toe. Halveer de andere aardbeien en strooi hier ook 2 eetlepels suiker over.

Mix de mascarpone los en voeg 2 eetlepels witte zoete wijn, het merg van het vanillestokje (of een vanillezakje) en 100 gram suiker toe. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel dit door het mascarponemengsel.

Leg de helft van de lange vingers in een schaal en besprenkel ze met wijn (ongeveer 150 ml). Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en schep de aardbeipuree erop. Leg nu een laag lange vingers –met wijn besprenkeld- op de aardbeipuree. En schep hier het laatste mascarponemengsel op.

aardbeien tiramisu

Versier de tiramisu met de overige aardbeien en frambozen (of andere vruchtjes). Dek deze zoete zaligheid af en zet het minimaal 2 uur in de koelkast.

Veel smulplezier!

Bron: Albert Heijn
1ste foto: Nigella Lawson

Door Evi