Fashion

Gluren bij Manolo en Christian

Ben jij een echte schoenenaddict? Dan zijn Manolo Blahnik en Christian Louboutin vast geen onbekenden voor jou. De heren openen de deuren van hun ontwerpstudio’s voor een mini kijkje achter de schermen.

blahnik

blahnik

blahnik

Manuel Manolo Blahnik Rodríguez (geboren op 28 november 1942) is een Spaanse modeontwerper die je waarschijnwel wel kent van de serie Sex and the City waar Carrie bijna altijd rondhuppelt in echte Blahniks. De ontwerper heeft de lijn voor deze schoenen zelf bedacht en ontworpen, logisch dus dat het merk zijn naam heeft. Met winkels over de hele wereld, zoals in New York, Las Vegas, Athene en Madrid heeft deze vrolijke noot weinig te klagen. Kijk mee voor een interview in zijn ontwerpstudio. En yes Manuel, je strik zit recht.

blahnik

blahnik

blahnik

Christian Louboutin is duidelijk niet zo’n prater als zijn collega mr. Blahnik, maar niet bepaald onbekend. De Franse schoenenontwerper (geboren op 7 januari 1964) is sinds 1992 al bekend door zijn high heels met gelakte rode zolen. Ondertussen is dit al jaren zijn handelsmerk over de hele wereld. Liefhebber van stilletto’s? Thank Christian, want mede door hem zijn deze teruggekeerd in de modewereld in de jaren ’90 en zijn ze nog steeds helemaal hot. De ontwerper draait zijn hand niet om voor een ontwerp van minstens hakken van 12 centimeter of hoger, versierd met print, leer, veren en ga zo maar door.

Wie is jouw favoriete schoenenontwerper?

Bron beeld: weheartit.com

Door Brenda