Food

Review: Fashionable KeepCup

Met een leven vol stress en drukte, vaak onderweg en weinig tijd voor jezelf, is quality time erg belangrijk en dat kan natuurlijk nergens beter dan lekker thuis op de bank. Doordat we dus veel onderweg zijn en reizen bij velen tot hun dagelijkse rompslomp behoort, zullen we onze quality momentjes steeds vaker op een ander moment moeten zien te pakken. De KeepCup is daar de oplossing voor: een lekker kopje koffie voor onderweg in een naar eigen smaak gedesignde beker. Het MyStyle team testte deze fashionable KeepCup voor jou.

review

Klinkt goed, maar hoe is de KeepCup nou werkelijk?
Goed voor de natuur is deze KeepCup zeker! Door de KeepCup een jaar te gebruiken wordt de helft minder CO2 uitstoot veroorzaakt, een derde minder water verbruikt en er wordt de helft minder energie verbruikt. Dit komt omdat de KeepCup keer op keer herbruikbaar is, dus zeg de wegwerpbekers maar vaarwel. Daarnaast is de KeepCup vrij van BPA en andere giftige stoffen en geschikt voor de vaatwasser en magnetron. Hij is verkrijgbaar in vier verschillende maten van extra small voor de kleine drinkers tot large voor de grote drinkers.

review

Helemaal positief over de KeepCup ben ik niet. Op de site van KeepCup staat dat je koffie of thee 20 tot 30 minuten langer warm blijft. Na 10 minuten in de bus zitten, een klein sprintje trekken om de trein te halen en eindelijk een plekje gevonden te hebben had ik én koude thee én een kletsnatte tas, want erg goed sluit hij niet. Daarnaast kun je beter een koffie liefhebber zijn dan een thee liefhebber, omdat de plastic smaak een beetje overheerst als je er thee uit drinkt.

review

Conclusie:
De KeepCup is super om op je werk of op school te vullen bij een automaat. Doe hem alleen niet in je tas, want alles wordt drijfnat. Daarnaast is de KeepCup geen thermosbeker, waardoor je koffie of thee niet erg lang warm blijft. Er zijn dus nog een paar verbeterpunten, maar anders was de KeepCup mijn favoriete duurzame item geweest. Want hoe gaaf is het om met je zelf ontworpen beker rond te lopen?

De KeepCup is hier te koop vanaf € 9,25.

Haal jij vaak koffie of thee to go?

Door Vera – MyStyle blogger