Benodigdheden:
– 280 gram bloem
– 1 eetlepel bakpoeder
– 50 gram poedersuiker
– 1/2 theelepel zout
– 85 gram ongezouten boter
– 130 gram rijpe aardbeien
– 130 gram slagroom
1. Verwarm de oven voor op 220 graden
2. Mix bloem, bakpoeder, poedersuiker en zout in een kom.
3. Voeg de boter toe, het is verstandig om deze alvast in kleine blokjes te snijden zodat het makkelijker met de rest vermengd.
4. Je deeg is klaar als het een gladde mix is met slechts kleine klontjes (ongeveer ter grote van een erwt) boter.
5. Mix vervolgens voorzichtig de aardbeien door het beslag.
6. Roer vervolgens voorzichtig de slagroom door de mix. Het is belangrijk dat je dit echt voorzichtig doet, het beslag mag niet te veel bewerkt worden.
7. Bestrooi je aanrecht met bloem en rol het deeg uit over het aanrecht, het moet ongeveer 1,5 cm hoog zijn, bestrooi ook de bovenkant van het deeg met bloem. Snij vervolgens met een rond vormpje met een doorsnede van zo’n zes centimeter rondjes uit het deeg.
8. Leg de uitgesneden rondjes op bakpapier in de voorverwarmde oven en laat in ongeveer een kwartiertje goudbruin bakken!
Eet smakelijk!
Bron: Smitten Kitchen
Door Annemerel