Food

Balans sleutel tot geluk?

Ben jij in balans?’ Is een vraag die sommigen het meest zouden verwachten bij een turnwedstrijd, maar balans is een van de meest belangrijke dingen om gelukkig te zijn in het leven. ‘Te’ is nooit goed, niet te goed en niet te slecht, ‘te’ is te veel en dat heeft ook met balans te maken. Als het één meer is dan het ander, kan het uit balans gaan en doorslaan.

Mensen zeggen wel eens: Ik wil alleen maar gelukkig zijn, maar zonder ongeluk wordt het geluk veel minder gewaardeerd. Vroeger was ik bang om depressief te zijn, om mij ongelukkig te voelen, maar tegenwoordig heb ik een dipdag en bedenk ik me dat ik keer op keer weer uit het dal ben geklommen en dat dit zo goed voelde, omdat ik wist hoe het was om ongelukkig te zijn. Zo was dit ook met mijn ex, achteraf een enorme klootzak, maar ik ben hem dankbaar. Ik waardeer mijn huidige vriend nu nog veel meer dan ik had gedaan zonder mijn ervaring met hem.

Balans sleutel tot geluk

Het leven is meestal een stuk interessanter omdat het maar tijdelijk is, de dood drukt ons daarmee op de feiten, maar daardoor blijft het vaak toch spannender dan als het voor eeuwig zou zijn.

Ik vind het heerlijk als de zon schijnt, maar als het te lang mooi weer is wordt het gewoontjes, dan waarderen we de regen weer meer; "Oh heerlijk de regen wat een verfrissing." Maar na te veel regen is er grote blijdschap als de zon weer schijnt.

Balans sleutel tot geluk

Het één versterkt het ander en omgekeerd. Streven naar een leven met alleen het goede is streven naar een wereld zonder oorlog. Zonder het begrip oorlog is er geen vrede, want “vrede” is dan normaal. Niet dat ik vind dat oorlog goed is, in tegendeel het is verschrikkelijk, maar zelfs in nare dingen zijn positieve dingen te vinden. Zo is er tijdens 9/11 een sterke band ontstaan tussen de Amerikanen en New Yorkers, zij waren één door de nare gebeurtenissen. Een aardbeving laat vaak zien hoe “goed” sommige mensen kunnen zijn voor elkaar.

Het is niet zo dat dit soort dingen moeten blijven gebeuren, maar het brengt wel dingen teweeg die anders waren uitgebleven.

Balans sleutel tot geluk

Wanneer is iemand echt goed? Alles heeft twee kanten en vaak is er een grijs gebied. Dit grijze gebied is een plek van balans en ik geloof dat als je dit opzoekt en in stand houd, je echt gelukkig kan zijn.

Hoe blijf jij in balans?

Bron beeld: weheartit

Door Maaike