Food

Keukenprinses gevorderd: Ice cream macarons

Elke week mogen we de keukenprinses uithangen! De ene keer houden we van zoet of kiezen we voor een hip hapje, de andere week bereiden we een lazy lunch! Schorten aan ladies, garde gereed en let’s start cooking!

Weer of geen weer, zin in een ijsje hebben we altijd wel! Gewoon naar jouw favoriete ijssalon gaan en samen met vriendinnen besluiten welke smaak nou echt het lekkerste is. We hebben een leuk alternatief: Ice cream macarons! Ze zien er super schattig uit en smaken heerlijk.

Keukenprinses

Ladies let wel op, deze keukenprinses is voor gevorderden! Het maken van het hoorntje (driehoekige vorm) is niet voor iedereen weggelegd. Lukt dat je nou niet? Maak dan gewoon rondjes, die lijken weer op ijsbolletjes die je net geschept hebt!

Wat heb je nodig?
– 100 gram eiwit (op kamertemperatuur)
– 110 gram amandelmeel
– 200 gram poedersuiker
– 50 gram fijne kristalsuiker
– Roze kleurstof en cacaopoeder

Vulling:
– 100 gram ongezouten boter
– 250 gram poedersuiker
– +/- 30 gram vanille ijs
– 1 hoorntje, in stukjes gestampt

Macarons maken

Eerst gaan we de macarons maken. Voeg het amandelmeel en poedersuiker samen in een bak en mix het door elkaar tot een glad geheel. Pak een nieuwe bak en voeg daar het eiwit en de suiker bij elkaar. Klop dit goed door elkaar totdat het stijf wordt. Dit mag je best ruig doen, de grote bubbels wil je namelijk echt eruit hebben.

Voeg nu de inhoud van de tweede bak (eiwit opgeklopt) bij de eerst bak en maak er een glad geheel van. Mix de inhoud van beide bakken lekker door elkaar en hou ongeveer 1/3 apart in een klein bakje. Hiermee maak je straks de hoorntjes. Bij 1/3 voeg je vervolgens een beetje cacaopoeder, bij het andere deel voeg je roze kleurstof. Beide mixjes doe je in een aparte spuitzak, zodat je de ijsjes kunt maken.

De hoorntjes
De donker gekleurde mix is goed voor de hoorntjes. Maak met de spuitzak kleine ‘V’ vormen op een bakplaat. Deze vormen de hoorntjes. Maak met de roze spuitzak bolletjes bovenop de hoorntjes. Je kunt de bolletjes eventueel decoreren met hagelslag. Laat ze minstens een uur drogen. Na dit uur bak je ze in een voorverwarmde oven op 140 graden. Als ze klaar zijn, laat je ze nog even goed afkoelen voordat je ze van het papier afhaalt.

Icing
Voeg alle ingrediënten samen en mix ze tot een glad en soepel geheel. Laat dit vervolgens even staan zodat de ergste bubbels eruit gaan.

Macarons maken

Als de macarons klaar zijn, kun je ze aan elkaar plakken met de icing. Laat ze dan nog een nachtje in de ijskast staan zodat de icing lekker koud en wat harder wordt. Bon appetit ladies!

Ben jij een held in het maken van macarons?

Bron: raspberricupcakes

Door Eline