Food

Bakblogger Eva: American Pancakes

Op bakgebied hebben wij een nieuwe aanwinst: onze bakblogger Eva. Deze keukenprinses gaat voor ons wekelijks een recept bereiden met haar eigen foto’s en ervaringen. Hierbij wisselt ze af tussen “Zoet&Simpel” – niet te moeilijke maar oh-zo-heerlijke recepten voor zoet gebak – en “Bakken voor de Brunch” – recepten voor goddelijke brunchgerechten, hoewel je ze natuurlijk ook stiekem op een ander tijdstip kunt bakken.

Deze week: bakken voor de Brunch # 1: American Pancake

bakblogger eva

De brunch is bij ons een zondagse traditie, waarbij we allemaal heerlijk lang en lui in bed blijven liggen en ik uiteindelijk om een uur of 12 opsta om iets te gaan bakken. Daarnaast is brunch een perfect excuus om iets zoets en decadents te eten, iets waar je bij andere maaltijden echt niet mee wegkomt! En laat ik nou gek zijn op zoet en decadent. Als ik ongestraft alles kon eten, zou ik leven op wafels, scones, pancakes en wentelteefjes. Kortom: ik houd van brunchen. En ik hoop dat ik met dit recept jullie ook een beetje kan bekeren!

American pancakes
American pancakes zijn over het algemeen wat kleiner, dikker en zoeter dan onze eigen oer-Hollandse variant. Door de dikte kun je prima wat dikkere dingen meebakken, die bij “normale” pannenkoeken de neiging hebben om eruit te vallen. Na wat verschillende recepten geprobeerd te hebben ben ik uitgekomen op een recept van Yummyinmytummy (wat sowieso een geweldige website is). In dit recept mengen ze bosbessen met het beslag en bakken deze mee. Omdat hier thuis niet iedereen even gek is op bosbessen, voeg ik ze later toe, wanneer ik de helft van het beslag al au naturel opgebakken heb. Meestal maak ik twee of drie keer het onderstaande recept, zodat we er met z’n vijven meer dan genoeg aan hebben, omdat het natuurlijk ons ontbijt en onze lunch is (hoewel we meestal tot het avondeten vol zitten).

bakblogger eva

Ingrediënten (voor 15 kleintjes)
– 150 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 150 milliliter melk
– 60 gram kristalsuiker
– 1 ei
– Bosbessen (Het recept zegt 250 gram, ik gebruik meestal  225 gram en hou dan vrij veel over om heerlijk los op te eten. Het verschilt natuurlijk of je alle pancakes met bosbessen wilt bakken of niet. Je kunt zowel verse bosbessen als bosbessen uit de diepvries gebruiken. Ik kies om financiële redenen meestal voor dat laatste. Die van de Albert Heijn zijn prima, die van de Jumbo vond ik minder. Zorg wel dat je ze voor gebruik ontdooit)

bakblogger eva

Stap 1: Zeef de bloem en het bakpoeder en meng in een beslagkom met de suiker.

bakblogger eva

Stap 2: Klop de melk en het ei door elkaar.

bakblogger eva

Stap 3: Mix het melk-ei-mengsel met het bloem-bakpoeder-suiker-mengsel.

bakblogger eva
Voeg de bosbessen eventueel toe aan het beslag.

Stap 4: Zet je beslag een half uur in de koelkast.

Stap 5: Verhit (room)boter in een pan, zorg dat de pan goed warm is.

bakblogger eva
Pannenkoekjes zonder de bosbessen.

bakblogger eva

Stap 6: Gebruik een jus- of soeplepel om het beslag in de pan te gieten. Bij mij passen er altijd drie kleine pancakes tegelijk in de pan.

bakblogger eva
Pannenkoekjes met bosbessen.

Ga jij deze pannenkoekjes ook maken?

Door: Eva