Deze week: ‘Bakken voor de brunch: scones‘
Ik heb lang na zitten denken over hoe ik scones het beste kan omschrijven aan iemand die ze nog nooit heeft gehad. Het is geen brood, het is geen cake.. Maar het is in ieder geval lekker! Daarnaast zijn ze heel simpel om te maken, heb ik het nog nooit voor elkaar gekregen om ze te laten mislukken en je kunt ze invriezen voor later. Als je ze dan gewoon laat ontdooien en eventueel nog even opwarmt in de oven zijn ze weer helemaal lekker!
Ingrediënten:
– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 ½ theelepel bakpoeder
– ½ theelepel zout
– 50 gram ongezouten roomboter
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 eetlepels suiker
– ¾ deciliter melk
– 1 ei
Stap 1: Verwarm de oven vast voor op 225 graden.
Stap 2: Zeef het bakmeel, zout en bakpoeder boven de beslagkom.
Stap 3: Voeg vanillesuiker en suiker toe.
Stap 4: Voeg de boter toe.
Stap 5: Klop het ei los met de melk, hou een halve eetlepel van dit mengsel apart!
Stap 6: Giet de rest in de beslagkom, kneed de hele boel tot een samenhangend deeg.
Stap 7: Maak hier een bal van en rol deze uit tot een lap van ongeveer 2 ½ centimeter dik.
Stap 8: Steek hieruit je scones met een ronde uitsteekvorm van ongeveer 6 cm breed. Als je dit niet hebt, kan je ook een glas gebruiken. Als je liever kleinere scones wilt, kun je ook een kleiner vormpje gebruiken.
Stap 9: Leg je rondjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Stap 10: Bestrijk ze met het melk-eimengsel van stap 5.
Stap 11: Bak ze in ongeveer 10 minuten lichtbruin.
Stap 12: Laat ze een beetje afkoelen en enjoy!
Ik vind ze zelf zo altijd al erg lekker, omdat ik hou van de zoete smaak die de vanillesuiker eraan geeft, maar met wat slagroom en jam zijn ze ook goddelijk!
Wat eten jullie graag bij de brunch?
Bron: Albert Heijn
Door: Eva