Food

Kookse: 5 tips om gezond uit eten te gaan

Het is weer zo ver! Sinterklaas en kerstmis komen er weer aan! Dat betekent, heerlijk smullen, lekker veel uit eten en een hoop chocolade toetjes! Hmmmmmm! Ben jij iemand die toch liever voor een gezonde keuze maakt? Dan komen hier de vijf gouden tips!

1. Let op wat je drinkt
Neem in plaats van een frisdrank een light frisdrank, ijsthee of bruisend water met citroen.

2. Neem een soepje vooraf
Veel hapjes zijn gebakken en geserveerd met lekkere sauzen. Heerlijk, maar soms een beetje too much als je een gezonde keuze wil maken. Sla vooral het voorgerecht niet over, maar pak een lekker soepje!

3. Een gezonde salade
Een van de beste gerechten op het menu is een salade. Het vult goed en bevat ook een flinke dosis antioxidanten die goed zijn voor het hart. Vermijd romige dressings en vraag om een dressing op basis van olijfolie of azijn.

4. Kies voor het juiste soort
Ga voor gebraden en gegrild vlees en vis in plaats van gebakken. Daar zitten namelijk goede vetten in! Neem daar een tomaten sausje bij en jij eet al een stuk gezonder!

5. Gezonde toetjes bestaan ook!
Lekker hoor, al dat chocolade! Maar een fruitsalade of een kopje cappuccino is eigenlijk net zo lekker. Dit zijn verstandige keuzes voor de gezondheid!

kookse

De volgende keer dat je uit eten gaat, kun je de bovenstaande tips in het achterhoofd houden. Je zult verrast zijn hoe simpel het is om ook in een restaurant gezond te eten! Maar meiden, vergeet niet gewoon lekker te snoepen en te kiezen wat jij lekker vindt. Je kunt natuurlijk ook gewoon de dag daarna weer een extra stukje fruit pakken 😉

Ga jij voor een gezonde keuze of kies jij het chocolade toetje?

Door: Kookse.tv