Health

Work that body, tijdens een saaie les…

Is er iets vervelender dan een saaie les waarin je ook nog eens het gevoel hebt dat je helemaal niets leert. Alsof je niet iets beters te doen hebt! Tijdens de drukke schoolweken schiet het sporten er misschien een beetje bij in. Maar daarvoor is een oplossing. Zijn wij vrouwen niet van nature multitaskers? Waarom doen we onze oefeningen dan niet gewoon tijdens een saaie les maatschappijleer?

Oefeningen in de les

De Ab Lift
Deze oefening is voor je buikspieren. Zet je handen aan de zijkant van je stoel en probeer jezelf een stukje op te tillen. Probeer jezelf zo lang mogelijk boven je stoel te houden en laat jezelf vervolgens rustig terug in je stoel zakken. Herhaal dit zo vaak als je wilt.

Oefeningen in de les

De Chair Squat
Zet je voeten naast elkaar plat op de grond. Duw je voeten tegen de grond en kom iets naar boven met je bovenlichaam, zodat je een paar centimeter boven je stoel hangt. Hou deze pose heel eventjes vast en laat jezelf dan weer zakken. Deze oefening is misschien niet helemaal geschikt voor in de klas, hij is nogal opvallend, maar dit kun je dus ook heel makkelijk thuis achter je bureau doen als je bezig bent met je huiswerk.

Oefeningen in de les

De Inner Thigh Knee Lift
Deze oefening is voor de binnenkant van je bovenbenen. Trek je rechtervoet naar je linkerknie en houd deze houding heel eventjes vast. Laat dan rustig je been weer naar beneden zakken.

Oefeningen in de les

Straight Leg Toe Points
De manier om je kuiten en scheenbenen te trainen. Strek je benen recht voor je uit, zo hoog als je kunt. Flex je voeten, wijs vervolgens met je tenen naar beneden. Wissel de twee houdingen met elkaar af, totdat je er voor jouw gevoel klaar mee bent.

Nog meer inspiratie voor oefeningen die je rondom een bureau kunt doen nodig?

oefeningen tijdens les

Heb jij nog handige oefeningen die je makkelijk tijdens de les kunt uitoefenen?

Bron: Fitsugar & Pinterest

Door Annemerel