Food

Girlscene op bezoek bij Alice in Cakeland

Cupcakes, elk meisje houdt ervan. Wij sprongen dan ook een gat in de lucht toen we een uitnodiging kregen voor een heuse cupcake workshop bij Alice in Cakeland. Jitske en Emma reisden af naar Rotterdam om onze handen flink uit de mouwen te steken. Nou ja, eigenlijk waren onze kaken harder aan het werk. Lees hier het verslag!

Op een vrijdagavond na werktijd vertrokken we dapper naar het station. Het perron was overvol, de meeste mensen waren ook net klaar met werken en waren onderweg naar huis om van het weekend te genieten. Eenmaal in de trein waren we blij dat we een zitplek hadden gescoord! Terwijl de regen buiten met bakken uit de lucht kwam, waren wij reuze benieuwd wat ons te wachten zou staan…

Maar goed, laten we even bij het begin beginnen… Girlscene werd uitgenodigd voor een cupcake workshop, omdat Alice in Cakeland (de eerste authentieke Amerikaanse cakery!) een samenwerking is aangegaan met een lifestyleblog Pink Chocolate Break. Speciaal voor deze samenwerking hebben ze vier cupcakes ontworpen die zijn geïnspireerd op de onderwerpen van de blog: fashion, beauty en lifestyle. De cupcakes zien er niet alleen heel fashionable uit, maar zijn ook nog eens erg lekker! Benieuwd naar Pink Chocolate Break? Klik dan hier.

cake

Daar waren we dan, een Brabander en een ras-Amsterdammer in een vreemde stad. We hadden geen idee waar we moesten zijn. Gelukkig was daar meneer iPhone en hij zei waar we heen moesten gaan. Thank god for technology! En thank god voor onze paraplu’s waar we onze lokken hebben gered van een verzopen-katjes-look. Het bleek super dichtbij het station te zijn, want in no-time waren we in de juiste straat. De winkel bleek niet onopvallend te zijn. Buiten was het grauw en grijs, maar er was een etalage die zo vrolijk was dat je de sombere dag helemaal vergat.

cake
Dit was het eerste wat we zagen toen we binnenkwamen. Wow!

We werden hartelijk verwelkomd door de Amerikaanse Vanessa, de eigenaresse van Alice in Cakeland en Jocelina, schrijfster van Pink Chocolate Break. De winkel was prachtig versierd met allemaal Halloweendingen. Zo kennen we het niet in Nederland! Alle benodigdheden stonden netjes klaar en er hingen zelfs schortjes over onze stoelen. Let the workshop begin!

cake
Een cupcake workshop is natuurlijk niet compleet zonder schorten!

Hoewel ik, Emma, veel zin had in de workshop, was ik toch een beetje sceptisch. Ik meende namelijk niet van cupcakes te houden. Ik dacht dat een cupcake ‘een cakeje met een boterlaagje was’. Ik schaam mij dat ik dit ooit heb beweerd, want ik had het hartstikke mis! We kregen namelijk meteen een mini cupcake voorgeschoteld (en een glaasje prosecco, het was tenslotte vrijdagavond) en de chocolate cake met witte chocolade topping was als een feestje in mijn mond!

cake
De overheerlijke mini cupcakes

Nadat we een mini cupcake op hadden (oké, twee), was het tijd voor een beetje uitleg. Vanessa bleek een enthousiaste Amerikaanse, die verhuisd is naar Nederland. Met een papiertje van een culinaire opleiding op zak en haar slogan ‘Cupcakes make people happy’, kun je haar een echte foodie noemen. Elke ochtend staat Vanessa in de keuken om verse cupcakes te maken, die enkele uren later in de winkel te koop zijn. Ze heeft cupcakes in meer dan 30 smaken en ze bepaalt op gevoel welke smaken ze die dag gaat maken. De openingstijden van de winkel zijn dan ook van 11:00 uur tot de laatste cupcake is verkocht!

cake

Verder met de workshop: er stonden zes mini cakejes en twee spuitzakken met toppings voor ons klaar. Vanessa demonstreerde ons hoe we de topping op de cakejes moesten spuiten. Daar gingen we dan! Ik pakte een vanille cakeje en de aardbeientopping. Ik bleek er geen ster in te zijn. Gelukkig kon ik mijn cupcake een beetje opfleuren door er wat versiersels op te strooien. Vervolgens moest je de mini cupcake met een prikker in het ‘bouquet’ prikken, zodat je uiteindelijk een bosje met cupcakes kreeg!

cake
Voor…

cake
… En na! Een cupcake bouquet gemaakt door Jitske en Emma

Een cupcake wordt verkocht voor €2,50. Je kunt er ook een workshop volgen. Je hebt workshops waar je kunt ‘inlopen’ of je kunt een workshop aanvragen. Hartstikke leuk voor jou en je vriendinnen of familie! Het adres van Alice in Cakeland is Van Oldenbarneveltstraat 117. Meer weten? De website kun je hier bekijken.

cake
Normaal staat dit helemaal vol met heerlijke cupcakes!

cake
Eet hier gezellig je cupcake op!

Dus, ben jij in de buurt van Rotterdam (bijvoorbeeld als je net de Primark hebt leeggeroofd) of heb jij zin in een cupcake workshop dan is Alice in Cakeland een echte aanrader!

Ga jij hier ook een lekkere cupcake halen?

Door: Emma