Food

Oh My Foodness

Wij, Annabeth (21) en Sabine (22), besloten anderhalf jaar geleden de stoute schoenen aan te trekken door een ‘foodblog’ te starten. We hebben allebei een enorme passie voor koken en bakken die begon bij het meekijken met onze moeders. Meet: OhMyFoodness, meer dan alleen koken.

omf

Al sinds we achter het fornuis mogen staan hebben Annebeth en ik, Sabine, al een passie voor koken en bakken. Waar het begon met meekijken bij onze moeders, is het uiteindelijk uitgemond in een passie voor eten en vooral het maken van eten. Deze passie wilden wij met meerdere mensen delen en niet alleen met onze vriendjes en dus zijn we OhMyFoodness gestart.

OhMyFoodness is een toegankelijke foodblog voor iedereen. Je kunt er terecht voor recepten van verschillende genres, zoals: studentenkoos, budget, uitgebreid, feestelijk, hapjes en snacks. We hebben het allemaal! Daarnaast reviewen we ook regelmatig producten die gewoon in de supermarkt (of online) te koop zijn, zodat je zelf kunt bepalen of het product de moeite waard is.

oh my foodness

oh my foodness

Waar halen jullie je inspiratie vandaan?
Overal. We zijn verslááfd aan 24Kitchen, maar lezen ook veel foodtijdschriften, bezoeken veel websites (waaronder veel buitenlandse) of slaan gewoon zelf aan het koken.

Waar schrijf je het liefste over?
Reviews zijn ontzettend leuk om te maken, omdat je natuurlijk de gelegenheid krijgt om een product uit te proberen. Daarnaast is het ook heerlijk om, nadat je iets gekookt en gegeten hebt, het recept online te zetten om vervolgens te horen dat bezoekers het ook gaan maken.

oh my foodness

Hoe zorgen jullie ervoor dat je blog onderscheidend genoeg is en opvalt tussen alle anderen?
Sowieso doet de naam OhMyFoodness voor ons al een hele hoop. De naam blijft hangen. Daarnaast proberen wij als foodbloggers ook heel persoonlijk te zijn in onze artikelen. We geven eerlijk onze mening, reageren altijd op vragen en zijn zowel op Twitter, Facebook én via de site aan te spreken. Wij zijn geen chefkoks, maar wij zijn gewoon met hulp van onze moeders begonnen. Daarom maken wij toegankelijke en vaak ook simpele gerechten klaar die voor iedereen geschikt zijn.

oh my foodness

oh my foodness

Wie is jullie grote voorbeeld en waarom?
SmittenKitchen is geweldig op het gebied van foodwebsites, dus ooit hopen wij ook zo groot te worden. Qua koks zijn er zo ontzettend veel waar wij warm voor lopen: Nigella (of course!), Jamie, Rudolph… Iedereen met een passie voor eten en koken is voor ons een voorbeeld.

oh my foodness

Hebben jullie nog eventuele tips die je de lezeressen van Girlscene wilt meegeven op het gebied van food?
Experimenteer eens met ingrediënten en wees niet bang om iets te laten mislukken. Krijg je eters? Probeer desnoods een gerecht van tevoren al een keer proef te maken, zodat je zeker weet dat het op de avond zelf niet mislukt. Heb er vooral lol in. Koken en bakken is leuk!

oh my foodness

Wat vind jij van de blog van Annabeth en Sabine?

Zou jij net als Annabeth en Sabine ook graag met jouw blog op Girlscene willen? Klik dan hier & kom erachter wat je allemaal moet doen.

Door: Sabine