Food

My muesli: custom mixed cereals

Voor iedereen die ‘s ochtends wel eens iets leukers wil dan een boterham of de simpele muesli uit de supermarkt is er nu mymuesli. Dit is een heel leuk concept voor rozijnenhaters, liefhebbers van biologisch eten en iedereen die gezond en origineel wil ontbijten.

muesli

De muesli-jongens (oprichters) reden op een dag in Duitsland, waar ze op de radio een reclamespotje hoorden over muesli. Dit vonden ze zo’n vreselijke reclame dat ze besloten zelf een betere reclame én betere muesli te maken. Zo ontstond mymuesli. Op hun website kun je uit 80 biologische ingrediënten je eigen mueslimix samenstellen. Dat zijn maar liefst 566 biljard verschillende mixen!

muesli

Ik (Renée) ben gek op producten die je zelf kunt customizen. Ook houd ik niet zo van brood en heb ik elke ochtend weer een probleem met wat ik nu weer ga ontbijten. Ook vis ik altijd wel wat uit mijn muesli, dus mymuesli is een top uitvinding voor mij. Alle ingrediënten zijn bio-gecertificeerd en zijn vrij van toegevoegde kleur –en smaakstoffen en suikers.

muesli

Ik kreeg een enorm pakket thuisgestuurd waar twee grote kokers mueslimix en zes to-go muesliverpakkingen in zaten. Ik vind de vrolijke vormgeving een leuk extraatje voor in de vroege morgen.

Mixen maar!
Op de site begin je je mix met een mueslibasis, van simpele havervlokken tot chocolademuesli. Daarna kun je kiezen uit cornflakes en dingen als maanzaad, quinoa of gepofte amaranth. Ook is er een brede keus aan fruit, zoals papaya of incabes en dan kun je nog gaan voor noten en pitten, bijvoorbeeld hennepnoten of pompoenpitten. Als laatste kun je nog leuke extra’s toevoegen, zoals rode bessen in witte chocolade en appel-kaneel crunchy’s. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt. Als je klaar bent met je mix kun je hem zelfs een eigen naam geven en wordt de mix naar je opgestuurd. Ook kun je kiezen uit voorgemixte kokers zoals een glutenvrije mix, een afslankmix of een avonturenmuesli.

muesli

In de grote koker zat een mix met Love Crunch met o.a. tarwevlokkken, havervlokken, gepofte amaranth, appel en aardbeien. Dit vond ik een heerlijke combinatie! In de tweede koker zat de mix Berry Delicious, die ik ook als to-go verpakking heb gekregen.

muesli

De zes to-go verpakkingen kreeg ik elk twee in de smaken Red Passion, Choco Crush en Berry Delicious. Dit zijn super dingen om mee te nemen, je hoeft er alleen wat melk of yoghurt aan toe te voegen en smullen maar!

muesli

muesli

Er is goed nagedacht over de details, zo vind ik het heel leuk dat er in de ingrediëntenlijst als ingrediënt ook altijd ‘veel liefde’ op staat.

muesli

Ook het ‘raampje’ vind ik een leuk detail. Ik vind de muesli’s echt heel lekker en vind het concept, de vormgeving en de manier waarop je aan wordt gesproken op de site erg leuk. Natuurlijk is het ook erg goed dat alle ingrediënten biologisch zijn. De prijzen van de muesli’s verschillen erg, maar je hebt al een koker van 575 gram voor € 3,90. De prijs wordt hoger hoe meer je er in doet. De to-go muesli’s kosten € 19,90 voor 12 stuks. Dit is € 1,65 per stuk. Dit is niet héél goedkoop, maar elke to-go winkel of stationskiosk zou er denk ik een stuk meer voor vragen.

muesli

De muesli’s zijn ook heel leuk om cadeau te doen, daarom geven we bij MyStyle 3 waardebonnen van € 15,00 weg! De winactie kan je vinden op de MyStyle Facebookpagina.

Ga jij mymuesli proberen?

Door: Renee