Food

Keukenprinses: Chocolade icecream brownies!

Na bakblogger Eva (die helaas gestopt is) mogen we weer elke week de keukenprinses uithangen! De ene keer houden we van zoet of kiezen we voor een hip hapje, de andere week bereiden we een lazy lunch! Schorten aan ladies, garde gereed en let’s start cooking!

Hmm, we zijn verzot op brownies en op ijs. Moet je eens nadenken over de goddelijke combinatie van deze twee, versierd met de heerlijkste (en vrolijkste) sprinkles! Wouw, like a dream come true! Wil jij weten hoe jij dit ware lekkernij maakt? Kijk dan snel even mee!

chocolade icecream brownies

Wat heb je nodig voor 16 chocolade ice cream brownies?
Voor de brownies:

– 350 gram eierenwit (dit zijn ongeveer tien eieren)
– 150 gram custard suiker
– 275 gram amandel meel
– 150 gram glazuur
– 150 gram pure chocolade, gesmolten

Voor het ijs (dat je ook heel makkelijk zelf maakt!)
– 1 blikje ‘condensed milk’ (dit is melk uit blik waarbij al het water verwijderd is. Deze staan meestal in de Indische hoek van de supermarkt)
– 40 gram vanille cakemix
– Halve eetlepel vanillebonen pasta
– 2 mokken met room

& natuurlijk leuke sprinkles!

chocolade icecream brownies

Hoe ga je aan de slag?
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 graden en smelt de chocolade in een pannetje.

Stap 2: Klop de eieren met een elektrische mixer tot er zachte pieken verschijnen. Voeg langzaam de custard suiker toe, terwijl je blijft mixen met de mixer, ook hier tot er pieken verschijnen. Voeg vervolgens de amandel meel, glazuur en de gesmolten chocolade toe.

Stap 3: Leg bakpapier op het ovenrek (het liefste twee ovenrekken). Maak met het deeg twee rechthoeken van ongeveer 22×32 centimeter. Bak deze voor ongeveer acht tot tien minuten tot ze klaar zijn.

Stap 4: Haal de brownies/ cakes uit de oven samen met het bakpapier. Leg ze samen op de aanrecht en doe er nog een stuk bakpapier overheen. Pak nu de deegroller en rol rustig over de cake tot het een gelijk en plat geheel is. Snijd ze af tot ze ongeveer 20×30 zijn. Wat je overhoudt kun je opeten, hmmm!

Stap 5: Maak nu het ijs door de condensed milk, cakemix en vanillebonen pasta in een kom te doen en goed te mixen. Doe de room in een aparte kom en klop deze ook tot je zachte pieken ziet. Doe dan de twee kommen bij elkaar en mix het tot het een geheel is.

Stap 5: Doe de brownie in de koelkast en de kom met ijs in de vriezer voor ongeveer vier uur.

Stap 6: Leg een strook brownie op het aanrecht, verdeel het ijs erover en sandwich het met de andere brownie. Verwijder het ijs dat buiten de brownie is gevallen en snijd het met een warm mes in 16 stukken.

Besprinkel ze met sprinkles en eet smakelijk!

chocolade icecream brownies
Serveer er een glaasje melk naast. Vind je dit een beetje saai? Spoel dan de kleine glazen of plastic flesjes (van verse Albert Heijn sappen) om en doe daar de melk in. Leuk rietje erbij en tadaa!

Ga jij ook deze heerlijke lekkernij maken?

Bron: Raspberricupcakes

Door: Jitske