Food

Pecan Praline Fudge

Deze pecan praline fudge is ideaal als je eens iets anders dan koekjes bij de koffie wilt serveren. Naast dat het een heerlijk lekkernij is, heb je het ook zo gemaakt. Dit recept is natuurlijk ook perfect voor een meidenavondje als je niet op de calorieën wilt letten. Smullen maar!

fudge
Mmmm….

Wat heb je nodig?
◊ 1 ¾ kopje (bijvoorbeeld een koffie kopje) bruine suiker, druk het goed aan
◊ ¾ kopje slagroom
◊ ¼ kopje boter
◊ 200 gram marshmellow créme (staat in de schappen bij de buitenlandse producten)
◊ Een half kopje chocolade in stukjes. Tip: lekker in de smaak butterscotch
◊ 1 kopje gehakte pecannoten
◊ ¾ kop toffee in stukjes
◊ 1 theelepel vanille extract
◊ Halve pecannoten

fudge4

Zo maak je het:
Leg in een bakplaat of een vierkante pan (doorsnede van 23 cm) aluminiumfolie. Zorg ervoor dat het folie over de randen valt. Vet het folie in met bakspray of boter en zet de springvorm aan de kant.

Mix de bruine suiker, slagroom, boter en marshmallow crème in een pan met een anti- aanbaklaag. Kook het op middelmatig vuur tot de mix begint te koken, dat duurt 8 tot 12 minuten. Laat het nog even doorkoken (zo’n 6 tot 8 minuten) en zorg ervoor dat je regelmatig roert.  

Gebruik een garde en roer snel door de mix de stukjes (butterscotch) chocolade en laat het smelten. Haal de pan van het vuur en roer de gehakte pecannoten, toffee stukjes en vanille door het mengsel.

fudge1

Verdeel het mengel gelijkmatig over de bakplaat of de vierkante pan. Maak het af met halve pecannoten. Laat het helemaal afkoelen. Als het is afgekoeld snijd je het in repen van 2,5/ 3 cm.

fudge2

fudge3

Bon appetit!

Bron: cupcakesandcashmere.com

Door: Quirine