Fashion

How-to: lopen op hakken

‘Ze zijn zo mooi, maar ook zo hoog!’ Ik denk dat de meesten van jullie dit probleem wel herkennen. Je ziet de schoenen van je dromen, maar als je ze past en je eerste stapjes zet, struikel je haast over je eigen voeten, door de huge hak! Na het lezen van dit artikel is dat verleden tijd. Girlscene heeft namelijk vijf tips voor jou om probleemloos rond te paraderen op de hoogste hakken:

1. Kijk hoe Heidi, Doutzen of Kate over de catwalks flaneren. Modellen hebben heel wat ervaring en zijn er speciaal op getraind om op hoge hakken te lopen. Rug recht, hoofd omhoog en lopen maar. Doe alsof er een touwtje aan je hoofd is bevestigd waardoor je een kaarsrechte houding krijgt. Borstjes vooruit, lipjes getuit.

5 tips hoge hakken

2. Door regelmatig squatoefeningen te beoefenen, kweek je sterkere spieren in het onderlichaam. Squads zijn bepaalde kniebuigingen, waardoor je de druk op je knieën en de bal van je voeten vermindert. Als je deze oefening elke dag, een paar weken lang doet, zul je moeiteloos op hakken rond kunnen lopen.

5 tips hoge hakken

3. Doe regelmatig wat rek-en-strekoefeningen, zodat je ervoor zorgt dat je enkelbanden soepel blijven.

5 tips hoge hakken

4. Wil je hogerop komen, dan is een goede plateauzool van levensbelang!

5 tips hoge hakken

5. Denk als een ballerina. Gooi je schoenen aan de kant en probeer geregeld even op je tenen te lopen (zolang je het vol kunt houden). Ook deze tip zal het lopen op hakken een stuk makkelijker maken. Oefening baart kunst!

5 tips hoge hakken

Wil je ook de geschiedenis weten van hakken? Kik dan hier

Heb jij nog handige tips?

Bron/beeld: fashionindie.com/weheartit.com

Door Evi