Fashion

Prada of Praada?

De verkoper blijft beweren dat het een echte Prada is. Maar jij twijfelt, is het een echte of een nepperd? Vanaf nu geen getwijfel meer, want zo herken je een fake designertas!

pradaofpraada

Nooit fijn als je maanden hebt gespaard voor die ene designertas, maar uiteindelijk rondloopt met een nepperd. Aan de volgende punten kun je zien of je aankoop een echte is!

1. Kijk naar het logo
Een vrij logische tip, kijk naar het logo of bijvoorbeeld de naam juist gespeld is. Als er ‘Praada’ op de tas staat en verkoper blijft maar volhouden dat het een echte is, weet je dat het tijd is om naar een andere winkel te hobbelen. Hetzelfde geldt voor labels met ‘Made in China’.

pradaofpraada

2. Rits
Designertassen hebben allemaal ritsen in dezelfde kleur en manier van afwerken. Behalve Chloe kan wel eens een paar verschillende exemplaren in de tas verwerkt hebben. Dan is het een kwestie van even proberen of de rits goed heen en weer kan. Gaat het nogal stroef of gaat het bij de minste of geringste beweging stuk? Nepperdenep!

pradaofpraada

3. Even ruiken
Het klinkt misschien gek om uitgebreid aan een tas te gaan snuffelen. Maar als je op zoek bent naar een echte lederen tas van een goed merk, vertrouw dan op je neus. Echte exemplaren ruiken naar echt leer en niet naar lijm of andere chemicaliën. Merken maken nooit gebruik van lijm om bijvoorbeeld logo’s aan de tas te maken, dit wordt altijd gestikt.

pradaofpraada

4. Voorbereiding
Als je een echt merktas wil kopen, bereid je dan goed voor. Ga op zoek naar hoe het echte exemplaar er uitziet en wat de prijs is.  Check voor de zekerheid ook wat de prijzen van deze tas zijn op het internet. Als de prijs van de tas die je in je handen hebt echt een stuk lager is, dan weet je dat deze nooit echt kan zijn. Check ook de verkooppunten waar je een echte designertas aan kunt schaffen.

Van welk merk zouden jullie ooit graag een tas willen kopen?

Bron beeld: weheartit.com

Door Brenda