Fashion

Ken je klassiekers: It-bags

Je hebt ze misschien wel eens aan de arm van Lauren Conrad, Blake Lively of Mary Kate & Ashley zien bungelen, maar welke tas is het eigenlijk en wat is het verhaal erachter? Wij zetten de It-bags op een rijtje.

Ken je klassiekers, It Bag

De Gucci "Jackie O" werd aan het begin van de jaren ’70 voor het eerst op de markt gebracht. In 2002 werd het model weer in productie genomen en nu is het een begrip.

Ken je klassiekers, It Bag

Misschien wel de allerbekendste tas? De Chanel "2.55 Quilted Classic", dankt haar naam aan de datum waarop zij haar debuut beleefde, in februari (2) 1955.

Ken je klassiekers, It Bag

De Bottega Veneta "Veneta" tas komt uit 1966, werd daarna vernieuwd en in 2002 weer in productie genomen. Het beroemde gevlochten leer van Bottega wordt "interciatto" genoemd.

Ken je klassiekers, It Bag

De Hermes "Birkin", één van de allerduurste tassen. Debuteerde in 1984, gemaakt door Jean-Louis-Dumas Hermes, nadat hij Jane Birkin (een bekend topmodel) zag stuntelen met haar handbagage tijdens een vlucht. Ze legde hem uit wat voor haar de perfecte tas zou zijn en zo geschiedde.

Ken je klassiekers, It Bag

De "Lady Dior" tas werd in 1995 op de markt gebracht, gepresenteerd als een cadeau aan Prinses Diana door Madame Chirac (de vrouw van de toenmalige president van Frankrijk). Diana maakte de tas beroemd over de hele wereld.

Ken je klassiekers, It Bag

De Fendi "Baguette" werd in 1997 geïntroduceerd en dankt haar naam aan het feit dat je hem zo fijn onder je arm kunt dragen, net als een baguette. Het printje op de tas wordt iedere zes maanden vernieuwd en worden zelfs door fans verzameld.

Ken je klassiekers, It Bag

De Prada "Bowlingbag" was een grote hit toen hij in 1999 het levenslicht zag. De ideale tas voor overdag. De bowlingtasjes van Adidas en Puma (herinner je ze nog?) zijn hierop geïnspireerd.

Ken je klassiekers: de Itbag

De YSL "Mombosa" werd in 2002 ontworpen door Tom Ford. De tas is zo geliefd om de ruimte die hij biedt en omdat hij erg lang mee blijkt te gaan. De perfecte tas voor overdag!

Ken je klassiekers: de Itbag

De Balenciaga "Motercycle-style Lariat" tas is sinds zijn debut in 2001 een groot succes onder celebrities. Het leer is superzacht en heeft een vintage-gevoel. Ieder seizoen worden er nieuwe kleuren geïntroduceerd.

Ken je klassiekers: de Itbag

De bestverkopende tas van Mulberry, gelanceerd aan het begin van deze eeuw, de Mulberry "Bayswater". De goedkoopste tas uit dit rijtje, maar eh.. vergis je niet, ook hier betaal je al snel 800 euro voor.

Nou vertel, voor welke It-bag zou jij gaan als je het voor het kiezen had?

Door Annemerel