Films & Series

Films voor na een break-up

“When you’re dreaming with a broken heart, waking up is the hardest part”. Zoals John Mayer al zingt, een gebroken hart doet zeer en heeft tijd nodig om weer te helen. Of het nou met behulp van een flinke dosis chocolade is, een vakantie, een middag flink shoppen of gewoon bankhangen is…do what makes you feel good. En voor het geval je kiest om films te gaan kijken, dan geeft Girlscene je filmtips voor na een break-up.

filmsbreakup

He’s Just Not That Into You

In deze film zie je vooral Gigi die hopeloos keer op keer op zoek is naar de ware liefde. Na een tijdje beseft ze dat ze zich niet blind moet staren in haar zoektocht naar haar prins op het witte paard.

Ook al zou je het niet denken als je naar de titel kijkt, het is een  feel good movie die je zal laten zien dat je ex toch niet de Mr. Right was. Naast Gigi komen er nog acht personages voorbij die onder andere gespeeld worden door Ben Affleck, Drew Barrymore en Scarlett Johansson. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige zelfhulpboek dat wellicht ook leuk is om te lezen.

Bridesmaids

Ga eens de deur uit en ga lekker naar de bioscoop. Op het moment draait daar de komedie Bridesmaids.

Deze film wordt nu al de vrouwelijke tegenhanger van The Hangover genoemd en is goed voor twee uur lang lekker lachen. In deze film wordt Annie door haar beste vriendin Lillian gevraagd om getuige te zijn op haar bruiloft. Ze begint hier enthousiast mee, maar komt al gauw de nodige problemen tegen.

Samen met de andere bruidsmeisjes, die in hun gedrag nou niet echt de girly girls zijn, probeert ze het toch iedereen naar de zin te maken.

How To Lose A Guy In 10 Days

In deze film spelt Kate Hudson een redactrice van een glossy magazine die de opdracht krijgt om een column te schrijven over hoe je een man kunt daten en dumpen in tien dagen tijd. Natuurlijk moet ze dit eerst in praktijk brengen voor echte research.

Het is een lekkere film om te kijken en om te zien hoe een vrouw een man helemaal gek kan maken.

The Sweetest Thing

"You’re too big to fit in here, too big to fit in here", dit liedje uit The Sweetest Thing ken je vast wel. In deze film ontmoet Christine tijdens een avondje stappen haar droomman Peter. De volgende dag blijkt hij spoorloos. Ze besluit om samen met haar beste vriendin Courtney op een roadtrip te gaan om Peter te vinden.

Een film over echte vriendschap en of Mr. Right op het eerste oog ook echt de ware is.

Bridget Jones’s Diary

Dat alles in het leven nou eenmaal niet altijd op rolletjes kan lopen, zowel op het werk als in de liefde bewijst Renee Zellweger in Bridget Jones Diary en Bridget Jones: The Edge of Reason. Hoe vaak je deze films ook kijkt, ze blijven leuk.

Romeo + Juliet

De film over het bekendste liefdesverhaal aller tijden, waarin Romeo Montague en Juliet Capulet enorm verliefd op elkaar worden en de rest van hun leven met elkaar willen delen. Alleen is er één probleem: de families Montague en Capulet zijn gezworen vijanden.

Weet jij nog goede films voor na een break-up?

Door Brenda