Films & Series

Filmklassiekers

Heb je het gevoel dat je alle leuke films al wel eens gezien hebt? Ben je Cameron Diaz, Kate Hudson en Katherine Heigl nu wel een beetje zat? Waarom kijk je niet eens een film met Audrey Hepburn of Marilyn Monroe? Wij zetten de grootste (en leukste) filmklassiekers voor jullie op een rijtje!

Gone With The Wind (1939)

Gone With The Wind, over de Amerikaanse burgeroorlog, won in totaal 10 Oscars, een record waar ze twintig jaar mee aan de top stonden. Het verhaal speelt rondom Scarlett O’Hare een meisje uit het zuiden van de Verenigde Staten en hoewel het een verhaal zich in een oorlog afspeelt is het ook SUPER romantisch!

West Side Story (1961)

Ook Westside Story won 10 Oscars. Het is een verfilming van de gelijknamige musical uit 1957 en is gebaseerd op het verhaal van Romeo en Julia. Het verhaal speelt zich af in New York City en gaat over twee rivalerende gangs.

Breakfast at Tiffany’s (1961)

Wie heeft er nog nooit van Breakfast at Tiffany’s gehoord? Het verhaal speelt zich af in New York en begint met Audrey Hepburn in Little Black Dress en met grote zonnebril en parels om haar nek, nibbelend aan een croissantje voor de etalage van Tiffany’s. Het verhaal is niet alleen romantisch, het is ook heel leuk om te zien hoe Audrey (als Holly Golightly) zich kleedt.

Roman Holiday (1953)

Ook in Roman Holiday speelt Audrey Hepburn de hoofdrol. In de film is Audrey een prinses en op staatsbezoek in Rome. Ze is moe van al het handjesschudden en knijpt er tussenuit, ze ontmoet een mooie man en hij neemt haar mee op avontuur in Rome. De film betekende de officiele doorbraak van Audrey Hepburn, ze won haar eerste Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol met deze rol.

The Sound of Music (1965)

Wie heeft deze film nog nooit gezien? Hij blijft fantastisch. Maria (Julie Andrews) zit in een klooster in Zuid Duitsland, maar het nonnenleven is niet aan haar besteed en ze belandt bij de Familie von Trapp

The Graduate (1967)

Ben is net geslaagd op de universiteit en gaat terug naar zijn ouders. Hij valt voor Mrs. Robinson, de vrouw van zijn vaders zakenpartner. Als aan de affaire een einde komt, valt Ben vervolgens voor de dochter van Mrs. Robinson. Klinkt allemaal heel erg fout, maar de film staat in veel ‘beste film allertijden lijstjes’ bovenaan.

Gentleman Prefer Blondes (1953)

Lorelai (Marilyn Monroe) en Dorothy zijn zangeressen op een Cruiseschip en werken zich naar Parijs door aan te pappen met rijke mannen. Het nummer ‘Diamonds are a Girls best friend’ komt uit deze film!

Funny Girl (1968)

De film, gebaseerd op de gelijknamige musical, speelt zich af in New York, vlak voor de eerste wereldoorlog. In de hoofdrol een jonge Barbra Streisand als Fanny. Fanny’s man zit in de gevangenis en de film laat flashbacks zien van hun leven tot ontmoeting en uiteindelijk het huwelijk.

Funny Face (1956)

 

Ja meiden, wij krijgen maar geen genoeg van Audrey Hepburn. In deze film speelt ze een meisje dat toevallig ontdekt wordt als model. Eigenlijk voelt ze zich daar veel te goed voor, maar omdat het contract betekent dat ze naar Parijs mag, doet ze het toch!

Singin’ in the Rain (1952)

Een beetje Glee fan kent deze musical natuurlijk al lang, het is niet voor niets Mr. Schuester’s favoriete film. De film gaat over het filmkoppel Dita en Don. Ze spelen samen in verschillende films en voor de buitenwereld zijn ze ook in het echt in een relatie. Maar.. In werkelijkheid is alleen Dita verliefd op Don en als Don dan verliefd wordt op een andere actrice…

Zijn er films die jullie al gezien hebben? Naar welke film zijn jullie het meest benieuwd?

Door Annemerel