Films & Series

Dansfilms

Houden jullie ook zo van dansfilms? Wij krijgen bij het zien van Dirty Dancing spontaan kriebels en stiekem lijkt zo’n dansschool zoals die van Honey ons ook wel wat. Wil jij zeker weten dat je de belangrijkste dansfilms hebt gezien? Bekijk dan onze top 10!

Save the Last Dance gaat over Sara die nadat haar moeder overlijdt, stopt met dansen. Als ze met haar vader naar Chicago verhuist, komt ze weer met dans in aanraking..

Step Up kennen jullie natuurlijk allemaal, maar mocht je heel toevallig één van de drie delen hebben gemist, dan is dit jouw persoonlijke herinnering: kijken!

Honey geeft dansles aan kinderen in het buurcentrum van haar moeder. Ze droomt ervan professioneel danseres te worden en mag dansen in een nieuwe videoclip. Toch verloopt het niet helemaal soepel..

In Take the Lead komt ballroomleraar Pierre vrijwillig lesgeven aan de nablijvers van een New Yorkse school. Als dat maar goed gaat..

Dirty Dancing gaat over Francis (‘Baby’) die verliefd wordt op haar dansleraar als ze met haar ouders op vakantie is. Dirty Dancing 2 is ook een aanrader. Deze film gaat over Katey Miller die met haar ouders verhuist naar Havana, Cuba aan de vooravond van de Cubaanse revolutie. Katey voelt zich onmiddellijk aangetrokken tot de charmante en trotse ober Javier.

Een paar jaar geleden kwam Afblijven uit, de verfilming van het boek van Carry Slee. Als Melissa mag dansen in de videoclip van een bekende rapper, is haar beste vriend Jordi superenthousiast. Maar al snel gaat het niet goed met Melissa en staan haar vrienden machteloos.

Shall We Dance gaat over workaholic John Clark wiens leven verandert nadat hij een beeldschone danslerares ontmoet.

In Make It Happen doet Lauryn Kirk auditie bij een dansschool waar ze niet wordt toegelaten. Ze komt terecht in een hippe club waar burlesque wordt gedanst.

De film Fame bestond in 1980 al, maar is in 2009 vernieuwd. De film gaat over een groep leerlingen die uitgekozen is voor "New York’s High School for the Performing Arts".

Footloose gaat over tiener Ren die met zijn moeder van Chicago naar Bomont verhuist. Ren is gek op muziek en dansen, maar dat is in Bomont verboden.

Heb jij een favoriete dansfilm?

Door Annick