Films & Series

Interview: Niek uit ‘Streetdance 2 3D’

Op 26 april gaat de film ‘Streetdance 2 3D’ in première, een vette dansfilm over een Europese crew. In de film speelt onder andere de Nederlandse Niek Traa, een 23-jarige breakdancer uit Eindhoven, die de wereld over reist met zijn dance crew, maar nu voor het eerst op het witte doek verschijnt. Girlscene was benieuwd naar deze professionele danser en mocht hem interviewen!

Girlscene’s Annick was in Hilversum voor een interview met breakdancer Niek. Een enthousiaste jongen die heel erg goed kan dansen en het ook een super ervaring vond om te acteren. Wij vroegen ons af of hij een beetje tegen zijn verlies kan, of hij wel eens bang is en of hij klaar is om herkend te worden door de Nederlandse meiden. Benieuwd? Lees dan snel verder!

interview niek traa

Hoe zou je jouw dansstijl omschrijven?
Energiek, met heel veel bewegingen in de lucht en naar de grond, naar links en rechts. Ik ga echt de hele vloer over! 

Dans je liever solo of met je groep  “The Ruggeds”?
Ik vind het allebei leuk. Solo is leuk, omdat het heel erg persoonlijk is, omdat je in je eentje battled. Maar ook omdat je weet dat als je verliest, alleen jij verloren hebt. Dus het is helemaal je eigen schuld. Daar ga je ook beter van dansen. Maar met de groep is gewoon leuk, zeker als je met zijn allen bent. We gaan bijvoorbeeld volgende maand naar Portugal met tien man, dat is natuurlijk veel leuker dan als je in je eentje gaat.

interview niek traa

Heb je een tip voor meiden die graag professioneel danseres willen worden?Ja, heel hard trainen en laat je niet gek maken. Want veel meisjes denken dat ze nooit zo goed kunnen worden als jongens, terwijl dat helemaal niet zo is. Mijn vriendin bijvoorbeeld, zij is een hartstikke goede danseres. En blijf jezelf, dat is vooral belangrijk bij dansen.

Je werd in 2010 tweede bij de Red Bull BC One in Tokyo, kan je een beetje tegen je verlies?
Niet goed, maar ik vind dat een goede eigenschap. Als je niet tegen je verlies kan betekent dit, dat je wilt winnen. Nou ja, dat is niet altijd een goede eigenschap, je moet BC One en Monopolie wel een beetje kunnen onderscheiden.

Wat zou je verder nog willen bereiken in je danscarrière?
Ik zou heel graag BC One nog willen winnen, dat zou leuk zijn hè? En ja van alles. Er zijn nog zoveel dingen die ik wil doen en die leuk zijn om te doen. Ik wil met mijn crew nog veel meer bereiken, ook in Nederland. Want wij zijn voornamelijk bekend in het buitenland, eigenlijk helemaal niet in Nederland. Er is nog zo veel te doen. En ik wil ook wel meer in films spelen, dat is echt leuk werk.

interview niek traa

Hoe ben je bij deze film terecht gekomen?
Ik werd gebeld of ik auditie wilde doen en die kans liet ik natuurlijk niet schieten. Toen de cast al begonnen was en mij in Tokio op BC One had gezien, vroegen de regisseurs of ik niet alsnog bij een auditie wilde komen. Ze zeiden: "We geloven wel dat je kan dansen, want dat hebben we wel gezien". Toen ben ik direct naar die acteeraudities gegaan.

Hoe was het om met grote namen uit de danswereld zoals Sofia Boutella (danste onder ander voor Rihanna en Madonna) te dansen?
Leuk, want iedereen in die film is super goed! En dat is geen leugen of omdat ik de film wil verkopen, maar echt alle dansers in die film zijn super. Stuk voor stuk. Als je met die mensen kan dansen, dan leer je ook gewoon hartstikke veel. Dus dat maakt het wel interessant en het was een heel leuk project.

Hoe was het om samen met je vriendin DeyDey (Delphine Nguyen) in een film te spelen?
Geweldig, dat is het beste wat er is, denk ik. Voor mij is het heel absurd dat ik in een film speel en als je vriendin dan ook nog eens in de film speelt, is dat helemaal super! En dan hebben we ook nog allebei een rol die met elkaar te maken heeft!

interview niek traa

In de film reizen jullie door Berlijn, Londen, Parijs en Rome. Heb je ook een beetje kunnen genieten van de steden of was het alleen maar keihard werken?
Ik heb zeker wel kunnen genieten. Ik heb bijna twee maanden in Londen gewoond voor die film en Berlijn was ook hartstikke leuk. Een gedeelte van de film hebben we opgenomen in de studio waar ook Inglorious Bastards is opgenomen. dit was wel grappig. Ze hadden binnen in een soort griezelig, verlaten ziekenhuis, een club ‘de Manu’s Bar’ gebouwd. Die bar is in de film één van de belangrijkste plekken. 

Je bent de stuntdubbel van Falk Hentschel, de hoofdrolspeler in de film. Vind je wel eens iets eng?
Nou, ik hoefde niet van een brandend gebouw af te springen, maar ik heb wel een salto moeten maken om vervolgens op de grond te vallen. Dat vind ik niet eng, want dat ben ik wel gewend. Ik moet de hele dag vallen en weer opstaan!

interview niek traa

Ben je er klaar voor om straks op straat herkend te worden?
Ik weet niet of ik daar klaar voor ben. Ik ben heel erg gewend om niet herkend te worden. Voorheen werd ik alleen maar door mensen uit de danswereld herkend en werd ik aangesproken als: “Hey Niek!”. Ik ben echt benieuwd of mensen me gaan herkennen of niet, aangezien ik bijna nooit in Nederland ben. Misschien valt het wel mee.

Waarom moeten onze lezeressen de film zeker gaan kijken?
Omdat het een super leuke film is! En omdat de dans geweldig is, het is gewoon een super toffe en gezellige film! Ik vind het verhaal ook gaaf, voornamelijk omdat je bijna nooit het standpunt ziet vanuit Europeanen, het zijn bijna altijd Amerikanen. In deze film heb je echt een Europese crew!

interview niek traa

Niek heeft voor jullie ook nog een aantal leuke posters gesigneerd! Wil je die winnen? Laat dan hieronder een leuke reactie achter en wie weet nemen wij binnenkort via je Girlscene-profiel contact met je op!

 

Door Annick