Films & Series

Jessica reviewt: Bachelorette & Ruby Sparks

Een chique diner, verblijven in een vijfsterrenhotel, lopen over de rode loper, gefotografeerd worden door fotografen, gratis cocktails.. dit lijken allemaal privéleges die alleen de wereld van beroemdheden met zich meebrengt. Maar niets is minder waar, ook als filmjournalist krijg je deze luxe erbij. Als dochter van een filmjournalist heb ik vanaf jongs af aan ook veel mee kunnen pikken van deze ‘Movie World’.

Het bijwonen van premières en filmscreenings, een film zien voordat de rest van Nederland het ziet, het bezoeken van filmsets en het ontmoeten van sterren zijn geen onbekende dingen voor mij…

Een voorbeeld van één van mijn jaloersmakende ervaringen:
Onlangs heb ik een lift gedeeld met de hoofdrolspeler uit de nieuwe Bourne Legacy film, Jeremy Renner. Hij zat een paar hotelkamers verwijderd van mijn hotelkamer. Daarna heb ik hem op twee meter afstand zien zwemmen in het zwembad onder toeziend oog van vele bodyguards in een van de meest luxe en chique hotels ter wereld. Daar hebben ook Rachel Weisz, Paul Dano, Liam Neeson en Salma Hayek hun nacht door gebracht en dat allemaal terwijl ik er met mijn neus bovenop zat!

Dit heb ik allemaal mogen ervaren tijdens het 38ste Franse filmfestival in het bescheiden, maar dure badplaatsje Deauville. Ook is er sinds 1975 een filmfestival speciaal voor Amerikaanse films, onder andere als eerbetoon aan de Amerikaanse soldaten. Deauville speelde namelijk een belangrijke rol in de bevrijding tijdens WO II. Veel van hen kwamen om in Normandiё gedurende de bevrijding van Frankrijk.

red carpet

Tijdens dit festival heb ik niet alleen maar celebs gespot, lekker in de zon gelegen op het strand en de vele echte merkwinkels zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès bewonderd. Ik was voorzien van een perskaart en had toegang tot alle premières, films, persconferenties en VIP feestjes waar alle mensen uit de filmwereld aanwezig waren. Ik was onder de indruk van het feit hoeveel mensen betrokken zijn in de filmwereld, van journalisten tot aan PR bureaus. Van filmmaatschappijen tot aan producers en kledingstylisten. Meestal staan alleen de sterren van de film in de spotlights dus het was fijn om te zien dat de eindverantwoordelijken van de film, de regisseurs, ook eens de aandacht en welverdiende bewondering kregen.

Nooit heb ik in zo’n korte tijd zoveel films in een bioscoop kunnen bekijken, hieronder een korte review over twee films die mij opvielen. Voor het kijken van een film raadpleeg ik normaal IMDB of het kijken waard is, maar een review blijft natuurlijk subjectief en wie weet zijn jullie het totaal niet eens met mijn eindoordelen!

bachelorette

Bachelorette
Het drietal Lizzy Caplan (Gena), Isla Fisher (Katie) en Kirsten Dunst (Regan) zijn bruidsmeisjes en made-of-honor op een bruiloft van Rebel Wilson (Becky), waarmee ze ongeveer dertien jaar geleden op de middelbare school hebben gezeten. Dit tot grote verbazing van het drietal bitches, aangezien Becky nooit maatje 36 heeft gehad waardoor ze dus een moeilijke middelbare schoolperiode had. De dag voor de big day van Becky, wordt er een vrijgezellenfeest georganiseerd. Natuurlijk gaat er van alles mis en maak je kennis met de eigenaardige persoonlijkheden van de drie dames die populair waren tijdens hun schoolperiode.

bachelorette

Verder zijn er ook wat mannelijke tegenspelers, die ook oud-klasgenoten zijn. Oude koeien worden uit de sloot gehaald en dit leidt tot de nodige spanningen. De vraag die mij als kijker bezig hield was: ‘Worden deze dertig jarige ladies ooit nog volwassen?’ Als je van overdreven humor houdt en liefhebber bent van de wat overdreven komedie films waarbij alles misgaat is deze film iets voor jou. Vanaf donderdag 4 oktober is deze film in Nederland te bewonderen. Een film die leuk is voor melige ladies pyjamaparty’s.

Bachelorette krijgt van mij 2 van de 5 sterren

ruby sparks

Ruby Sparks
Paul Dano speelt Calvin, een succesvol schrijver van romantische boeken (die voornamelijk gelezen worden door vrouwen. Paul heeft last van een schrijversblok. Naast zijn psycholoog (zijn broer) en een lief hondje, heeft Mister-famous-novelist-writer nauwelijks contacten. Al snel wordt dit probleem opgelost en slaat hij twee vliegen in een klap. Dit betekent inspiratie voor romantische boeken.

Het is een charmante romantische film waarin dromen werkelijkheid worden, dat mensen aanspoort om hun dromen te bereiken en het laat mensen even wegdromen uit het hectische leven. De chemie tussen Paul Dano en Zoe Kazan is zeer overtuigend. Van de gelukkige scènes, tot de hartverscheurende scènes. Ik vroeg me af of er eigenlijk echt iets afspeelde tussen hen achter de schermen tijdens het opnemen van deze film en wat blijkt: ze hebben al vijf jaar een relatie! Tijdens het kijken van de film kom je al snel tot de conclusie dat de film zal eindigen op een romantische en lieve manier. Na afloop had ik wel een lichte ruzie met het einde, want ik zag dit niet aankomen vanaf het begin van de film!

ruby sparks
Benieuwd hoe dit gaat aflopen? Hij is alweer een tijdje te zien in de bioscoop. Heel leuk met zowel vriendlief of vriendinnen.

Paul Dano ontving op het festival een award voor ‘Young New Hollywoord artist’. De award werd een jaar geleden gewonnen door zowel Ryan Gosling en Jessica Chastain. Als je Dano zou tegenkomen, zou je niet zeggen dat hij een bekende acteur is. Maar toch heeft hij in bekende films gespeeld, zoals onder andere: ‘The girl next door’, ‘Taking lives’ en ‘Cowboys and Aliens’. Hij schitterde naast grote sterren als Angelina Jolie, Daniel Craig , Tom Cruise en Cameron Diaz. Een andere film van hem die te zien was op het festival was ‘For Ellen’. Hij speelt hier een indrukwekkende rol als worstelende musicus die de voogdij over zijn dochter probeert aan te vechten, ook heel interessant om te zien!

Ruby Sparks krijgt van mij 3,5 ster van de 5 sterren.

ruby sparks

Ga jij een van deze twee films ook kijken? Of misschien wel allebei?

Door: Jessica

Bedankt Jessica, voor jouw review over deze twee films!