Films & Series

The Hunger Games deel 2: ‘Catching Fire’!

Redactie

We kennen allemaal de film ‘The Hunger Games’… We zaten op het puntje van onze stoel bij het einde en we kunnen stiekem niet wachten op deel twee! Herken jij jezelf hier in? Lees dan maar snel even mee, want wij geven je even allerlei leuke informatie en weetjes over deel twee!

Samenvatting deel 1:
Kun je even niet meer herinneren waar deel een ook alweer over ging? Maakt niet uit! Hierbij een korte samenvatting van ‘The Hunger Games’:

‘Katniss Everdeen woont in het twaalfde en armste district van Panem, het land dat ooit bekend stond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: vierentwintig door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. Dit jaar wordt Prim uitgeloot… Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven?’

hunger games

Samenvatting deel 2:
Nu gaat het avontuur van Katniss Everdeen verder wanneer ze zich klaarmaakt voor de Quarter Quell. Korte samenvatting van de spanningen die we kunnen verwachten in de tweede film:

‘Katniss Everdeen heeft de jaarlijkse Hunger Games gewonnen met Peeta Mellark. Eigenlijk is de overwinning altijd voor het Capitool geweest met hun harde regels. Katniss en Peeta zouden blij moeten zijn, maar er gaan roddels rond… Geruchten over rellen en, tot hun schrik, zijn Katniss en Peeta de gezichten van deze rellen. Hoe zal dit aflopen?’

cathing fire
Dat klinkt erg spannend! Voor iedereen die niet kan wachten tot november volgend jaar, is het boek te koop bij Bol voor € 14,99. Zo hoef jij niet voor verassingen komen te staan in de bioscoop!

De cast is compleet
Na lang wachten is de cast eindelijk compleet voor de verfilming van het tweede boek. Het duurde even, maar de makers namen extra hun tijd om een perfect persoon te zoeken voor de rol van Finnick Odair. Wie zou er deze rol spelen naast Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth en Elizabeth Banks?

sam

Sam Claflin
De rol gaat naar niemand minder dan Sam Claflin! Hij speelde eerder in ‘Pirates of the Caribbean’ en ‘Snow White and the Huntsman’.

Benieuwd naar de rest van de cast?
Wij nemen je even snel mee door een aantal rollen…Want wie zou er nog meer een rol spelen naast Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth en Elizabeth Banks?

Jena Malone as Johanna Mason
Jena Malone als Johanna Mason. Ze staat aan Katniss haar kant en staat bekend als een beruchte moordenaar.

Phillip Seymour Hoffman as Plutarch Heavensbee
Phillip Seymour Hoffman as Plutarch Heavensbee. Hij wil alle overlevenden van The Hunger Games terugsturen in de ‘arena des doods’.

Lynn Cohen as Mags
Lynn Cohen as Mags. Mags is Finnick’s mentor.

Amanda Plummer as Wiress
Amanda Plummer as Wiress. Een eerdere tribute met de bijnaam ‘Nuts’.

THe Hunger Games
Jeffrey Wright as Beetee. Hij krijgt iets te maken met Katniss en Peeta, maar dit is nog niet bevestigd.

Alan Ritchson as Gloss
Alan Ritchson as Gloss. Hottie alert! Hij speelt een ‘Career tribute’ die vrijwillig de plaats inneemt van zwakkere tributen die gekozen zijn door de loterij.

Stephanie Lee Schlund as Cashmere
Stephanie Lee Schlund as Cashmere. De zus van Gloss!

Meta Golding as Enobaria
Meta Golding as Enobaria. Een andere tribute die bekend staat om haar beruchte stijl.

Maria Howell as Seeder
Maria Howell as Seeder. Een andere tribute, ze is van hetzelfde district als Rue. Rue is tragisch doodgegaan in het vorige deel.

Bruno Gunn as Brutus
Bruno Gunn as Brutus. Brutus is ook een ‘Career tribute’.

E. Roger Mitchell as Chaff
E. Roger Mitchell as Chaff. Chaff is niet zo zelfverzekerd als de rest aangezien hij zijn vorige keer in de Hunger Games zijn hand heeft verloren. Hij trekt veel op met Peeta.

Op dit moment zit de gehele cast in Atlanta voor de verfilming van het tweede boek! Helaas moeten we nog een jaartje wachten totdat deze film eindelijk te zien is… Jammer ladies, dat wordt wachten of alvast aan het boek beginnen!

Heb jij boek al gelezen of wacht jij liever op de film?

Bron samenvatting van ‘The Hunger Games’ deel een: Movienewz, die het heeft gebaseerd op IMDb, deel twee: Bol
Bron beeld: TheDailyBest, Weheartit & Bol

Door: Jitske

Deze tip hebben we binnengekregen van Roos. Super bedankt!

Must reads 👀