Films & Series

De 10 leukste Halloweenfilms

Voor ons gevoel is het schooljaar pas net weer begonnen, maar de laatste twee maanden van 2012 breken al bijna weer aan. Maar niet voordat het 31 oktober – Halloween – geweest is. Hebben jullie je pompoen al uitgesneden? Je kostuum al klaar hangen? Plannen gemaakt? Wij zetten vandaag de tien leukste “Scary Movies” op een rijtje. Om alvast lekker in de griezelstemming te komen… AHHHHHH!!!!

The Nightmare before Christmas

Jack Skellington is de koning van Halloweenland, hij ontdekt Kerstmisland, maar begrijpt het concept van Kerst nog niet helemaal. Zien? Koop hem hier!

Halloween

Een gestoorde moordenaar zit al van kinds af aan opgesloten voor de moord op zijn zus. Hij ontsnapt en hij begint een tienermeisje en haar vriendinnen te stalken. Natuurlijk mag dat niet zomaar gebeuren en hij wordt dan ook achterna gezeten door zijn doktoren. Zien? Koop hem hier!

The Blair Witch Project

Drie filmstudenten verdwijnen na een uitstapje in de bossen van Maryland om een documentaire te maken over de lokale Blair Witch legende. Het enige dat ze hebben achtergelaten zijn hun voetstappen. Een inmiddels klassieke thrillerrrrrrmovie! Zien? Koop hem hier!

Scream

Al even klassiek is de eerste “Scream”film uit 1996 met onder andere Courtney Cox en Drew Barrymore. Een moordenaar bekend als “Ghost Face” vermoord tieners en terwijl het aantal dode tieners oploopt een meisje en haar vrienden discussiëren over de regels van een horrorfilm, terwijl ze zelf op het moment leven in een real-life horrorfilm. Zien? Koop hem hier!

Edward Scissorhands

Een ongewone lieve jonge man (Johnny Depp) wordt verliefd op een prachtig jong meisje (Winona Ryder). Zien? Koop hem hier!

Zombieland

Een verlegen jongen (Jesse Eisenberg) probeert zijn familie in Ohio te bereiken, terwijl de mensen in Amerika één voor één veranderen in zombies. Hij krijgt onderweg onder andere versterking van twee zusjes, gespeeld door Emma Stone (alleen daarvoor moet je deze film al zien) en Abigail Breslin. Zien? Koop hem hier!

The Sixth Sense

Een jongen met een zesde zintuig communiceert met “zielen” die niet weten dat ze dood zijn. Zien? Koop hem hier!

The Exorcist

Een jong meisje wordt bezeten door een onbekende entiteit, haar moeder zoekt hulp bij twee priesters om haar dochter te redden. Zien? Koop hem hier!

Night of the Living Dead

Een echte oldschool thrillermovie, Night of the Living Dead komt al uit 1968. Het gaat over een groep jongeren die zich proberen te verstoppen in een boerderij voor bloeddorstige zombies. Zien? Koop hem hier!

The Hills Have Eyes

Een gezin uit een dorpje buiten de stad wordt gestalkt door een groep gestoorde mensen uit de woestijn, ver weg van de bewoonde wereld. Zien? Koop hem hier!

Wat is jullie favoriete Halloween / Horror movie?!

Door Annemerel