Lifestyle

Sean Mac story: deel 3

Het is weer tijd voor een Sean Mac-update. Wat zou ‘ie nu weer voor ons petto hebben? 

Sean Mac speelt vandaag voor Sinterklaas. Want hij heeft een spontaan cadeautje voor ons. De man heeft afgelopen week zijn tweede videoclip gemaakt in Amsterdam. En toen dacht hij: ik laat Celebscene’s Elisah even langs komen met de cameraploeg voor een persoonlijke rondleiding achter de schermen. En het filmpje ervan is het cadeau aan Girlscene- en Celebscene members!

Daarnaast weer een kort interview met als belangrijke vraag: hoe vindt hij zijn leventje in de Nederlandse hoofdstad…

Je woont nu in Amsterdam. Heb je nog foute toeristische dingen gedaan in onze hoofdstad?

“Erg veel. Ik krijg maar geen genoeg van de boottochtjes langs de grachten. Elke keer als een familielid of een vriend naar Amsterdam komt, dan regel ik zo’n tochtje. Verder ben ik naar de Amsterdam Dungeon geweest en naar het Torture Museum. Die eerste is ontzettend goed: ik schrok me elke keer rot.”

Nog genoten van Hollandse pot?

“Ik vind bitterballen erg lekker. En hier eet je vaak boterhammen met ham en kaas als ontbijt. Dat vind ik erg grappig. Toen een vriend hier was, moest hij erg lachen om het ontbijt, omdat we er ook hagelslag bij kregen. Dat hadden we nog nooit gezien.”

Een Nederlands ontbijtje is veel gezonder dan een Engelse…

“Dat klopt, in Londen serveren ze gebakken eieren, bacon, bonen en worst. Niet echt gezond.”

Ooit wel eens een stroopwafel gehad?

“Die dingen, die je bij de thee krijgt? Natuurlijk, ik vind ze super. Je kunt wel zeggen dat ik onder de indruk ben van de Nederlandse keuken.

Ierland, Engeland of Amsterdam. Wat heeft jouw voorkeur?

“Dat is een moeilijke, omdat ik met elk land een band heb. In Engeland ben ik geboren en daar woon ik nu met mijn vrienden en familie. In Ierland leeft de rest van mijn familie en daar ben ik ook opgegroeid en Nederland is het land waar ik voor het eerst ga doorbreken. Alle drie de landen hebben een speciale plek in mijn hart.”

Mis je je familie niet?

“Normaal heb ik altijd meteen last van heimwee, maar ik woon hier al enkele maanden en heb thuis nog niet gemist. Dat komt ook doordat Amsterdam mij doet denken aan Ierland, het land waar ik ben opgegroeid. Voor mij is het niet echt buitenland, omdat alles mij doet denken aan mijn Ierse leven. Gelukkig komt mijn familie me vaak bezoeken en als ik écht heimwee krijg, dan ben ik binnen vijftig minuten in Londen.” 

Voor Sean is het tijd om zich voor te bereiden voor het grote werk: zijn debuutalbum komt binnenkort uit én ook nog eens zijn nieuwste single. Voor nu hebben we dus die leuke video voor je. Volgende week vrijdag iets totaal anders; dan te lezen en te bekijken op Celebscene.nl. (Elisah)