Lifestyle

Lady Gaga

Lady Gaga is ongelofelijk populair aan het worden. Haar hit Just Dance was laatst genomineerd voor een Grammy en Christina Aguilera wordt er zelfs van beschuldigd haar huidige stijl te hebben afgekeken van Lady Gaga. Dus wie is deze dame eigenlijk?

Lady Gaga’s echte naam is Stefani Germanotta en ze komt uit een Italiaans gezin in New York. Ze leerde al piano spelen op haar vierde. Later zat ze op dezelfde privéschool als Paris en Nicky Hilton. Ze studeerde muziek, waar ze onder andere haar talent voor nummers schrijven perfectioneerde. Toen ze na haar opleiding bezig was met nummers opnemen, kreeg ze haar bijnaam Lady Gaga van een producer waar ze mee werkte. Het was geïnspireerd op het nummer Radio Ga-Ga van Queen, omdat haar theatrale manier van optreden hem aan Freddie Mercury deed denken.  Ze wordt dan ook geïnspireerd door Queen en David Bowie.

Na een paar mislukte platendeals tekende ze bij Interscope in 2008. Daar schreef ze nummers voor artiesten als Fergie, Pussycat Dolls, Britney Spears en voor artiesten van Akon’s label Konvict. Akon werkte samen met haar bij het schrijven van nummers en was onder de indruk van haar zangstem. Hij besloot in samenwerking met Interscope haar ook bij zijn label te tekenen. Akon was dan ook een van de producers van haar debuutalbum The Fame. Het album is volgens Lady Gaga ‘erg jaren ’70, begin jaren ‘80’. De titel verwijst naar haar idee dat ‘iedereen zich beroemd kan voelen’. Haar eerste nummer Just Dance stond nummer één in vijf landen. De tweede single Poker Face was nummer één in zes landen. Deze 22-jarige doet het dus goed!

O ja: binnenkort schijnt ze ook nog samen te werken met haar oude schoolgenootje Paris Hilton. Hoewel ze elkaar tot voor kort nooit hadden gesproken, zien ze er allebei naar uit. Lady Gaga vond Paris’ eerste album namelijk ‘geweldig’……

Just Dance

Poker Face (de clip zie je hier)

Beautiful Dirty Rich (de clip zie je hier)

Live filmpjes:

Just Dance" live, met een grappig introotje (dat ze vaker doet bij optedens)

Poker Face akoestisch met Lady op de piano, hoe goooeed!

door onze redactrice Arancha