Lifestyle

Alesha Dixon

Alesha Dixon scoort op dit moment een hit met The Boy Does Nothing. Een aanstekelijk nummer met een leuke clip. Deze mooie dame kan bovendien niet alleen zingen, maar ook nog eens goed dansen. Maar wie is Alesha eigenlijk?

Als ze je bekend voorkomt kan dat goed kloppen. Ze zat tot 2005 in de groep Mis-Teeq, waar ze vooral de rap gedeeltes op zich nam. Daarmee had ze hits als Scandalous, die nu nog te horen is in de reclame van Armani Code, One Night Stand en Roll On/This Is How We Do It. Ze zat in 2003 ook in de clip She Wants To Move van N.E.R.D, als leading lady. Pharrell Williams had haar persoonlijk uitgekozen nadat hij haar op de voorkant van een tijdschrift had zien staan.

Nadat Mis-Teeq uit elkaar ging, werkte Alesha aan haar solocarrière. Haar eerste soloalbum Fired Up uit 2006 deed het niet erg goed en haar platenmaatschappij liet haar dan ook gaan. Maar ze kwam weer helemaal terug toen ze in 2007 Strictly Come Dancing won, de Engelse versie van Dancing With The Stars. Ze was de grote publiekslieveling en kreeg een nieuw platencontract voor vier cd’s. Vorig jaar maakte ze haar album The Alesha Show, waar The Boy Does Nothing vandaan komt.

De clip van The Boy Does Nothing, waarin ze haar dans skills nog eens laat zien

De single die na The Boy Does Nothing uitkomt: Breathe Slow

De hit Scandalous; uit de tijd dat ze nog in Mis Teeq zat

In Strictly Come Dancing met de cha cha cha. Daar kreeg ze drie tienen en een negen voor van de jury!

door onze redactrice Arancha