Lifestyle

Vera de Bree

Na het luisteren van het debuut album van Vera de Bree, werd ik helemaal vrolijk. Het Nederlandstalige album heet "Vanaf Vandaag" en telt elf tracks. De cd staat vol met gevarieerde nummers, de een klein en intiem, het andere funky met lekkere lange solo’s die je heel hard kunt aanzetten in de auto of op je MP3. Soms vrolijk, soms recht in je gezicht, soms kwetsbaar. Maar altijd eerlijk. Het nummer ‘Open je ogen’ vind ik heel erg mooi, het laat je lekker afdwalen na een drukke dag.

De cd staat voor haar eigenzinnigheid, haar eigen weg en haar dagelijkse bevindingen in het gezellige Amsterdam. Zingen deed ze altijd al. Maar de drang om eigen teksten te zingen werd in 2007 zo groot, dat ze op een dag begon met schrijven. Vera laat zich inspireren door de mensen en gebeurtenissen in haar eigen leven en om haar heen. Observeren is haar hobby. "Ik ben altijd erg benieuwd naar de keuzes van andere mensen, en hoe ze in het leven staan".

De zangeres studeerde deze zomer af aan het Conservatorium te Amsterdam. Bij haar eindexamenconcert werd ze begeleid door het Orkest van de Koninklijke luchtmacht, onder leiding van Jos Pommer. Naast het werken met grote orkesten, heeft ze ook haar eigen combo waarmee ze optreed. Ze laat zich inspireren door verschillende stijlen binnen de muziek, om uiteindelijk haar eigen verhaal te vertellen.

Vera’s Youtube account is hier te vinden. Er staat bijvoorbeeld een mooie live uitvoering van het nummer Zeg Me Niets bij, die is opgenomen op de Uitmarkt vorig jaar. Op http://veradebree.bandcamp.com/ vind je nog veel meer muziek.

door Danique