Lifestyle

Melody Gardot

Melody Gardot is een jazzy zangeres die hoge ogen gooit met haar nieuwe album My One And Only Thrill. Maar Melody is een zangeres met een verhaal.

Haar carrière heeft zich vooral gevormd door een ongeluk op haar negentiende. Ze werd toen op haar fiets aangereden door een auto. Ze was behoorlijk hard geraakt en tot op de dag van vandaag moet ze lopen met een stok en treedt ze vaak zittend op. Bij de revalidatie werd haar muziektherapie aangeraden en leerde ze naast de piano ook gitaar spelen. In die tijd heeft ze haar eerste album gemaakt, die in gelimiteerde oplage werd verkocht. In 2006 kwam haar eerste ´echte´ album Worrisome Heart uit. Het album deed het redelijk en in 2009 tekende ze een contract bij platengigant Universal. Vlak daarna kwam haar nieuwe album My One And Only Thrill uit. De titel verwijst naar het feit dat muziek haar ´grote liefde´ is.
De eerste twee singles zijn Who Will Comfort Me en Baby I´m A Fool. Die eerste heeft ze al laten horen bij Mooi! Weer De Leeuw en ze zal in juli optreden bij het North Sea Jazz Festival. In Engeland stond haar album al op nummer twaalf, dus we zijn benieuwd hoe ze het in Nederland zal doen!

Feitjes:

– Ze eet alleen macrobiotisch eten.

– Een deel van de opbrengsten van haar eerste album gingen naar een fonds voor voormalige politieke gevangenen uit Tibet.

– Ze zet zich sinds haar ongeluk in om mensen bewust te maken van de voordelen van muziektherapie.

– Ze heeft ook Twitter: http://twitter.com/mgardot/

– Ze heeft bijna altijd een zonnebril op en oordopjes in, omdat ze door haar ongeluk overgevoelig voor licht en geluid is.

Baby I´m A Fool

Who Will Comfort Me, live bij Mooi! Weer De Leeuw

door onze redactrice Arancha