Lifestyle

Musicals

Uit een polletje wat ik laatst op Girlscene hield, bleek dat het merendeel van de Girlscene bezoekers musicals superleuk vindt. Daarom hier de drie leukste musicals van dit moment!

West Side Story
De originele internationale Broadway productie van de wereldklassieker West Side Story komt naar Nederland. West Side Story, vermaard om de choreografie en de hoeksteen van de moderne musical, gaat over het verlangen naar liefde voorbij aan haat en vijandschap. Meesterlijk gecomponeerde nummers zoals “Maria”, “Tonight” en “America” zorgen voor een onvergetelijke avond.

JOSEPH and The Amazing Technicolor Dreamcoat
JOSEPH
is geïnspireerd op het beroemde Bijbelverhaal van Jozef in het oude Egypte, waarin hij zich ontwikkelt van zijn vaders oogappel tot onderkoning van het land. Omdat Jozef de lieveling is van Jakob, wordt hij door zijn elf jaloerse broers als slaaf verkocht. Uiteindelijk belandt Jozef in de gevangenis, waar blijkt dat hij een bijzondere gave heeft: hij kan dromen uitleggen. Als de Farao door een nare droom wordt gekweld, verklaart Jozef hem zijn dromen en geeft hem goed advies. Als dank kroont de Farao hem tot onderkoning van Egypte. Dan ziet hij na al die jaren zijn broers weer en stelt hen op de proef… Een tijdloos verhaal over volwassen worden, jaloezie en vergeving. Dit alles op een uitbundige manier gebracht met veel humor en opzwepende muziek. Van calypso tot disco, er is geen musical ter wereld met zoveel verschillende en vrolijke muziekstijlen!

Joseph 336x280

Mamma Mia
MAMMA MIA! is een wereldwijd fenomeen met de hits van ABBA. Inmiddels gezien door meer dan 32 miljoen mensen, heeft deze succesmusical in meer dan 180 steden gespeeld sinds de eerste productie in Londen 10 jaar geleden. Tijdloze hitsongs zoals ‘Dancing Queen’, ‘I Have a Dream’, ‘Voulez-Vous’ en ‘Take a Chance on Me’, zijn verweven in een betoverend en humoristisch verhaal over liefde en vriendschap. MAMMA MIA! combineert het levendige liefdesverhaal van Donna met 22 van de grootste hits van ABBA en voltrekt zich op een paradijselijk Grieks eiland. Dochter Sophie staat op het punt te trouwen, terwijl haar moeder met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd met een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie die door haar echte vader ‘weggegeven’ wil worden, probeert uit te vinden wie van de drie mannen dat is.

Ciske de Rat
In de musical zorgt de kleine Ciske opnieuw voor momenten van ontroering, humor en brutale streken en laat de musical zien hoe de volwassen Ciske met zijn verleden probeert te leven. De musical brengt je een avond vol herinneringen aan het jochie met een hartje van goud en blijft ontroerend en tijdloos. Naast de hit ‘Ik voel me zo verdomd alleen’ heeft Henny Vrienten 26 nieuwe nummers voor de musical geschreven. De oer-Hollandse klassieker Ciske de Rat – de Musical heeft een cast met onder anderen Danny de Munk, Jorge Verkroost, Quincy, Hugo Haenen, Mariska van Kolck, Marjolijn Touw, Kees Boot en Ad Knippels

Disney’s Musical Sing-a-Long
Bij Disney’s Musical Sing-a-Long zingen topsolisten vele succesnummers van Disney. Vrolijke meezingmedleys, meeslepende popballads en humor met een knipoog naar het volwassen deel van het publiek staan garant voor een selectie van het allermooiste uit het generaties lange repertoire van Disney.
Chantal Janzen (Beauty And The Beast, Tarzan), Stanley Burleson (Elisabeth, Evita), Jamai Loman (The Wiz, Les Misérables) en Casey Francisco (Miss Saigon, Jesus Christ Superstar) zijn de topsolisten die, onder begeleiding van een live-band, de talloze hitsongs de revue laten passeren. Variërend van filmklassiekers Pocahontas en Aladdin tot de eigentijdse sensatie High School Musical en met songs uit musicals als The Lion King, De Kleine Zeemeermin, Tarzan, Beauty And The Beast en Mary Poppins.

High School Musical
Disney’s High School Musical is gebaseerd op de gelijknamige film en is inmiddels uitgegroeid tot een absolute wereldhit. Nu is Disney’s High School Musical als grote reizende musical te zien in het theater bij jou in de buurt. Disney’s High School Musical is te zien met de meest opwindende dansers van Nederland en een spectaculaire live-band. Het populaire verhaal is ontstaan als televisiefilm van Disney Channel Original Movies en is voor het eerst uitgezonden in de VS in januari 2006. De film High School Musical is inmiddels buiten de VS uitgebracht in ruim 100 landen.