Lifestyle

Interview met Esmée Denters

Afgelopen zondag was het zover: ik mocht, samen met vier Girlscene meiden, Esmée Denters interviewen! Ze was heel eventjes in Nederland en nam plaats in het College Hotel in Amsterdam om al onze vragen te beantwoorden…

Gekleed in een casual outfit met stoer zwart petje én hoge hakken zat Esmée, gewoon heel erg girl-next-door, gezellig tussen ons in. Girlscene meiden Anne en Quirine hadden de Meet&Greet gewonnen en namen twee vriendinnetjes mee. Ik kwam samen met collegaatje Minou, dus met z’n zevenen zaten we gezellig in de lounge van het hotel.

Esmée, hoe gaat –ie met je?

Heel goed! Ik ben net weer een paar dagen in Nederland. Afgelopen week zat ik in Engeland om promotie te doen. Mijn single ‘Outta Here’ staat daar nu namelijk ook in de top tien! Ook heb ik een radio-interview met BBC gedaan.

Dus je gaat nu echt internationaal?

Ja! Naast Engeland is mijn single en album ook uit in Ierland, Nieuw Zeeland, Canada en ook in Amerika begint het nu echt.

Op welke plekken in de wereld ben je al allemaal geweest, dan?

Pfoe… Engeland, Frankrijk, Belgie, Duitsland, Estland, Letland, Zweden, Amerika… en nog veel meer.

Wat was de mooiste plek waar je ooit bent geweest?
Dat moet de Bahama’s zijn geweest. Daar had ik een feestje van People Magazine op het strand. We zaten in een superluxe hotel met een enorm zwembad, waar je zelfs tussen de haaien kon zwemmen in een aquarium. Zo mooi!

Ga je altijd alleen, of gaan er mensen met je mee, zoals de manager of je familie?

Mijn Nederlandse manager gaat eigenlijk altijd mee. Dat is wel fijn, want dan kun je tenminste nog een beetje Nederlands blijven praten. Soms gaat mijn moeder wel mee, zoals laatst naar New York. Maar zij heeft natuurlijk ook gewoon haar eigen baan.

Zie je je familie dan niet heel weinig?

Als ik in Nederland kom, is het altijd meteen urenlang bijkletsen met mijn ouders en zus. Ik ben inderdaad weinig thuis, maar als ik er dan ben, is het ook wel quality time. Dan ga ik lekker met mijn zus films kijken met maskertjes op onze gezichten, gewoon heel normale meidendingen dus.

Wat vind je het leukste nummer op je eigen cd?

Love Dealer!

Je nieuwe clip van het nummer Admit It ziet er echt super uit. Hoe gingen de opnames?

De clip is opgenomen in Los Angeles. Ik had echt een duidelijk idee over hoe de video er uit moest komen te zien. Maar het idee waar de producers mee kwamen, vond ik echt niks. Toen ben ik zelf met ze gaan zitten en hebben we dit script zelf bedacht. De opnames zijn altijd superleuk, de stylist heeft dan een enorm rek met kleding. De hakken die ik aan moest waren supermooi en megahoog, maar helaas ook heel pijnlijk, haha… De outfits uit de clip mocht ik overigens wel zelf houden!

Waar shop je zelf graag?

Als ik in Engeland ben, ga ik altijd even langs bij Topshop. Dat vind ik zo’n leuke winkel! In Nederland ga ik vaak naar H&M en Zara. Hele normale winkels eigenlijk.

Wie is je grote voorbeeld op zanggebied?

Alicia Keys en Beyoncé, die vind ik zelf echt te gek. En natuurlijk Justin Timberlake! Het is natuurlijk te gek dat ik bij zijn platenlabel gecontracteerd ben en nummers mag opnemen in zijn studio. Hij is echt een mentor voor me, maar ik ben ook gewoon heel fan van hem. Echt gaaf dat we samen kunnen werken!

Justin Timberlake noemt jou ‘The Voice’. Hoe voelt dat?!

Ja, dat is heel apart en natuurlijk een hele eer. Toen ik hem voor het allereerst zag, in Chicago, was ik echt bloednerveus. Ik speelde een nummer op de piano voor hem en hij vond het heel goed. Dat was zo raar, dat Justin dat over mij zei!

Wat zou je echt nog willen doen in je leven?

Ik zou heel graag mijn eigen show/tour doen. Ik heb natuurlijk opgetreden met Justin, Ne-Yo en Enrique Iglesias, maar het lijkt me te gek om echt een eigen show te hebben. En mijn grootste droom is het om een Grammy te winnen. Ik hoop gewoon echt dat ik dit mag blijven doen!

Hoe kwam je op het idee om filmpjes op Youtube te zetten?

Ik ben en was helemaal geen computerheld, maar ik kwam opeens op Youtube en zag dat je daar eigen filmpjes kon uploaden. Toen ben ik dat ook gaan proberen; ik wilde graag weten wat mensen van mijn stem vonden. En niet veel later had ik honderden en daarna miljoenen views! Zo bizar. En dat terwijl mijn filmpjes helemaal niet professioneel waren; in het allereerste filmpje had ik echt mijn haar niet gedaan en zelfs kauwgom in mijn mond… Ik zette er daarna elke twee dagen een nieuw filmpje op. Ik had er niemand over verteld; vrienden en familie wisten er niets van. Totdat mijn moeder een keer mijn kamer binnen liep toen ik voor de webcam zat te zingen. Ze liep door het beeld en zei: “wat ben jij nou aan het doen?” Maar natuurlijk vond ze het heel leuk en ze stuurde al gauw alle filmpjes door naar familie.

Dus je ouders steunen je door dik en dun?

Ja, ze zijn echt een enorme steun. Ik ben vaak weg, dus dat is soms wel lastig. Gelukkig hebben we goed contact, want dat is wel heel belangrijk.

Hoe ziet een dag in het leven van Esmée Denters eruit?

Ik doe op dit moment veel promotie voor mijn cd en singles. Vaak heb je dan een radio-interview, soms wel om zes uur ’s ochtends. Ook doe ik interviews, zoals hier nu, of fotoshoots voor promotiemateriaal. Meestal ben ik ’s avonds wel klaar, ga ik eten en lekker slapen. Soms doe ik optredens, dan ziet een dag er natuurlijk heel anders uit.

Als je een dagje vrij hebt, wat ga je dan doen?

Lekker winkelen of films kijken. Ik ben gek op romantische comedy’s en andere chickflicks. Daarnaast lees ik veel, dat is ook wel fijn als je bijvoorbeeld acht uur in het vliegtuig zit.

Je wordt natuurlijk vaak herkend en aangesproken op straat. Hoe voelt dat?

Heel gek! Het is heel apart als iemand je kent en je zo aanspreekt, ik word er altijd een beetje zenuwachtig van. Maar ik vind het fijn om te horen dat mensen mijn muziek goed vinden. Ik ga dan ook altijd met ze op de foto of ik deel een handtekening uit. Geen probleem!

Wilde je van kleins af aan al beroemd worden?

Ik wilde vooral heel graag zingen! Ik was heel erg fan van de Spice Girls en ging vaak naar concerten. Het was vroeger al echt mijn droom om zangeres te worden, ja.

Heb je nog een goede tip voor de bezoekers van Girlscene?

Als je beroemd wil worden of muziek wil maken, doe dan audities of zet iets van jezelf op internet, bijvoorbeeld op Youtube. Maar wees gewoon jezelf en doe wat je leuk vindt. Het belangrijkste is dat je er zelf lol in hebt!