Fashion

DIY: Friendship bracelets

Een vriendschap is iets waardevols en kun je altijd op terugvallen. Een goede vriendin zal er altijd voor je zijn en daar ben je haar ook heel dankbaar voor. Zo dankbaar dat er zelfs armbandjes vernoemd zijn naar dit mooie fenomeen. Deze friendship bracelets zijn makkelijk om zelf te maken, of gewoon leuk om in een winkel te kopen en cadeau te geven.

Een voorbeeld van deze leuke armbandjes zagen jullie al in Behind the Girlscenes #24 en jullie waren allemaal heel enthousiast en benieuwd hoe wij hieraan kwamen. Ze zijn te koop in verschillende winkeltjes, maar voor de crea bea’s onder ons kun je ze nu ook gewoon zelf maken!

DIY Friendship

De klassieke versie zie je hierboven en is heel gemakkelijk zelf te maken. Honestly… wtf laat stap voor stap zien hoe je zo’n armbandje maakt en geeft je ook nog een iets ingewikkeldere versie.

DIY Friendship

De klassieke versie gemaakt maar zin om ‘m te pimpen? No problemo, ook hiervoor is er een tutorial die je stap voor stap laat zien hoe je leuke steentjes, studs of een gouden ketting toe kunt voegen aan de armbandjes.

DIY Friendship

Ook op Stripes and Sequins vind je hele leuke ‘Friendship bracelets’. Deze chunky armbandjes zijn leuk en ook nog eens heel makkelijk om te maken.

DIY Friendship

Refinery 29 laat zien dat je met een paar verschillende kleurtjes touw al heel ver komt. Voeg een paar zilveren (platgedrukte) ringetjes toe et voila!

DIY Friendship

Een leuk idee is om voor de afwisseling een paar dunne armbandjes toe te voegen. Deze kun je natuurlijk kopen, maar zijn ook heel leuk om zelf te maken. Kijk maar mee.

DIY Friendship

Ex-stagiaire Annick (en toevallig ook hoofdredactrice Danique) kreeg deze ‘nieuwe’ versie cadeau. Het hartje is natuurlijk altijd leuk om cadeau te geven, of om te krijgen natuurlijk. Het Amsterdamse winkeltje Lucie’s verkoopt dit soort armbandjes in allerlei kleuren, soorten en maten. Het leuke is dat je in de winkel ook zelf aan de slag kunt gaan!

Vind jij het leuker om zelf een ‘Friendship bracelet’ te maken of koop je er liever een paar?

Door Eline