Lifestyle

Joe McElderry

Afgelopen weekend werd in Engeland de finale gehouden van The X-Factor. Het was een spannende strijd tussen de 25-jarige Olly Murs en 18-jarige Joe McElderry, maar uiteindelijk wist Joe te winnen met 61,3% van de stemmen.

Gedurende de show kwam Joe steeds meer naar voren als de potentiƫle winnaar. In het begin van de wedstrijd leek de aandacht meer te zijn gericht op de tweeling John en Edward Grimes, die ondanks dat hun zangkwaliteiten ver beneden die van andere deelnemers lagen toch bij de laatste twaalf terecht kwamen.

Er ontstond een heftige discussie over het feit dat The X-Factor een zangwedstrijd zou moeten zijn, wat tegenstrijdig was met de aanwezigheid van John en Edward bij de laatste twaalf. Toen de tweeling uiteindelijk naar huis moest werd de focus weer op de zangkwaliteiten gelegd en begon Joe op te vallen door zijn toonzuivere optredens. De finale was erg spannend omdat Olly met zijn danspassen een hele groep (met name vrouwelijke) fans had weten te verzamelen. Joe bleek echter toch de publiekslieveling te zijn en werd gekroond tot de winnaar.

De eerste single die hij uitbrengt is The Climb, een cover van het nummer van Miley Cyrus.

Joe – ‘The Climb’ finale:

Wat vind jij van de nieuwste Engelse ster?

door Annelieke