Lifestyle

Orianthi

Als je de documentaire This Is It over Michael Jackson hebt gezien, weet je bij het noemen van “die stoere chick op de gitaar” meteen wie we bedoelen. Maar deze rockchick is niet alleen geniaal op de gitaar. Dat ze ook kan zingen bewijst Orianthi Panagaris met haar allereerste single According To You!

Gitaar spelen én zingen – Orianthi laat in haar clip horen dat ze beide prima onder de knie heeft. Ook kunnen we hieruit opmaken dat ze een duidelijke voorkeur heeft voor rock en dat we nog veel van haar gaan horen. Met haar edgy sound en knappe looks is ze er helemaal klaar voor om wereldwijd door te breken!

Toch had de kleine Orianthi een minder goede start. Half Grieks en opgroeiend in Australië wordt het jonge meisje veel gepest. Gelukkig houdt dit na een aantal keer van school wisselen op en brengt ze na school veel tijd door met haar grootste vriend: de gitaar. Ze leerde op 6-jarige leeftijd van haar vader hoe je het instrument bespeelt en al snel wordt duidelijk dat ze er een talent voor heeft!

Orianthi reist op haar veertiende al de hele wereld over om in verschillende bands te spelen. Op haar achttiende vraagt Carlos Santana zelfs of ze met hem wil jammen op het podium.

In 2006 valt het op dat ze ook geweldig kan zingen en tekent ze haar eerste contract met Geffen Records (o.a. Ashlee Simpson-Wentz, Nelly Furtado en Snoop Dogg staan hier onder contract)!

Als 24-jarige heeft deze meid al heel wat bereikt. Zo heeft ze opgetreden met Prince, heeft ze een lied gemaakt voor de film Bratz en staat ze in de top 12 van de beste elektrisch gitaar spelende vrouwen ter wereld. Uiteraard kennen wij haar bijna allemaal uit de band van Michael Jackson. Volgens Orianthi nog steeds haar hoogtepunt!

Het allereerste album van Orianthi heet BELIEVE en is nu ook in Nederland te vinden. Koop het album hier voor €9,99.

De officiële site van Orianthi: www.orianthi.com
Heb je Twitter? Volg Orianthi via http://twitter.com/orianthi

Wij kunnen nu alleen nog maar zeggen: YOU GO GIRL!

door Lara Steenvoorden