Fashion

Nieuwste LunarGlide+ 4 van Nike

Redactie

Zoals we al vaker gezegd hebben.. Er is niets belangrijker dan een goed paar hardloopschoenen voor een rondje hardlopen. Vroeger waren die dingen lelijk, tegenwoordig lopen steeds meer (jonge) vrouwen hard en zijn er fantastische alternatieven voor de lelijke hardloopschoen. Zoals de LunarGlide van Nike. Deze zomer brengt Nike alweer de vierde generatie van de schoen uit en er is duidelijk gedacht aan modeliefhebbers, want… NEON! Need we say more?

De LunarGlide van Nike is een van de meest populaire hardloopschoenen van Nike. Waarom? De schoenen zijn geschikt voor iedereen. En dan ook echt voor iedereen. Voor de schoen zijn technieken gebruikt die ook gebruikt worden in de schoenen van Olympisch atleten! De ‘Flywire’ techniek zorgt ervoor dat de schoen aansluit als een sok en het ‘Dynamic Support’ systeem geeft je op die plekken ondersteuning waar jij dat nodig hebt.

lunarglides

lunarglides

Getest

Een paar weken kreeg  ik (Annemerel) een wel heel erg fijn Whatsapp berichtje van (Hoofdredactrice) Danique. “Hi ik ben nu bij Nike, wat is je schoenmaat”.  Ik zat op dat moment op de snelweg, de vijfbaansweg bij Schiphol. En ik zat achter het stuur. Ik probeerde mijn telefoon te negeren, maar Danique bleef maar Whatsappen. Met gevaar voor eigen leven (don’t try this at home girls) en met heel veel moeite wist Annemerel er uiteindelijk haar schoenmaat uit te persen (41, voor de nieuwsgierigen).

De volgende dag stond er een schoenendoos van Nike op de redactie. Ik mocht de nieuwe Nike LunarGlides gaan testen. Ik mocht er een hele maand niets over zeggen (lastig voor een persoon dat zo “online” is als ik), maar ik mocht ze wel dragen. Ze moesten immers getest worden.

lunarglides

Ik train momenteel voor de marathon van Amsterdam. Iedereen zegt “oh wat knap”, maar wacht daar maar even mee totdat ik het daadwerkelijk gehaald heb.  Maar dat betekent dus dat ik de afgelopen weken vier keer per week hardloop. Normaal train ik op mijn Nike Free’s, maar de afgelopen maand heb ik die afgewisseld met de Nike LunarGlides.

Het eerste dat me opvalt is dat rennen bijna als vanzelf gaat. De LunarGlides lijken mij te willen helpen. De eerste keer dat ik ze gebruikt heb ben ik direct anderhalve minuut sneller op de tien kilometer (49 minuten en 7 seconden). Dat was geen eenmalig succes.

Ik merkte, iedere keer als ik de LunarGlides aantrok was ik gemiddeld twee minuten sneller.. Toeval?

lunarglides

Natuurlijk wil ik niet beweren dat je op deze schoen zonder conditie en hardloopervaring automatisch een tien kilometer onder het uur loopt, maar dat ze snel zijn mag wel duidelijk zijn. Toch?

De “Flywire” technologie zorgt er inderdaad voor dat de schoen gegoten zit. Net een sok. Hierdoor heb je weinig tot geen wrijving van je voet met de schoen, waardoor het risico op blaren duidelijk afneemt. Oh en je voelt je heel erg één met de schoen. Klinkt zweverig, maar een betere omschrijving kan ik op dit moment niet bedenken.

Het ‘Lunarlon" materiaal in de zool zorgt voor dat “ik vlieg” gevoel. Het lijkt wel alsof er kleine springplankjes in de schoen zitten, bij iedere afzet lijk ik te vliegen. En tijdens mijn landing word ik weer netjes opgevangen door hetzelfde systeem.

Ik heb inmiddels al vijfhonderd woorden over mijn eigen ervaringen met de Nike LunarGlides+ 4 geschreven en ik heb nog geen enkele keer gezegd hoe onwijs mooi en fashionforward ze zijn! Neon is één van de grootste trends deze zomer en ook van de winter zullen we deze trend nog veel terugzien. En het neongroene in combinatie met gebruinde beentjes… SCORE!

De Nike LunarGlide+ 4 zijn vanaf 14 juli te koop bij de Nike Store en natuurlijk online. Adviesprijs is €130,-

Door Annemerel

Must reads 👀