Lifestyle

The Rudolfs

Eens een keer wat anders op Girlscene dan Lady Gaga of Britney Spears: de band The Rudolfs. Ze worden al vergeleken met Nirvana en staan 10 Maart in Paradiso, maar ze komen gewoon uit Katwijk! En deze vijf vrienden uit Katwijk hebben zojuist hun debuutalbum "Streets of Glass" uitgebracht.

The Rudolfs ontstond in 2003 uit een groepje hangtuig. Letterlijk. De vijf gasten werden na de zoveelste gele kaart op de middelbare school in een muzieklokaal getrapt om ze maar van de straat te houden. Dat de rockband een aantal jaren later op de grootste podia in Nederland zou spelen had zelfs de conciërge niet durven dromen…

De Rudolfjes, zoals ze soms liefkozend door fans genoemd worden, danken hun invloeden vooral uit de sixties en nineties. "Vanuit thuis kregen we bands als The Beatles en Doors mee. Zelf waren we gek van Sonic Youth en Nirvana in die tijd. Dat samen vormt wel de basis voor ons geluid", aldus zanger Leo van Duyn. Al snel maakt de band naam in de regio door energieke live-optredens, vaak al crowdsurfend door de zaal. Niet veel later wint de band verschillende popprijzen, waaronder de Grote Prijs van Zuid Holland in 2007 en is de naam definitief gevestigd.

Onder leiding van producer Mischa den Haring dook de band een maand de studio in en werd een spannend rockalbum opgenomen met 14 catchy nummers. Over de ambities voor de toekomst is zanger Leo duidelijk "Spelen! Rocken tot we er bij neer vallen…Het liefst zouden we morgen onze banen opzeggen om voor eeuwig de tourbus in te duiken. Elk optreden is voor ons, en hopelijk ook voor het publiek, een feestje". 

-

Meer info? Check www.therudolfs.com. Het album is nu hier te koop voor 14,99.