Lifestyle

Greg Laswell

Hij was het best bewaarde geheim van San Diego, maar nu niet meer! De uit Long Beach, California, afkomstige Greg Laswell stortte zich na zijn school volledig op zijn muziekcarrière.

Hij speelde in een band, genaamd: ‘Shillglen’ en hij werkte voorheen als producer bij 20 Inch Records. In 2003 bracht hij zijn eerste soloalbum ‘Good Move’ uit en drie jaar later maakte zijn debuut ‘Vanguard’ hem nog bekender. Dit nummer had hij naar aanleiding van het verlaten van zijn vrouw geschreven, vlak nadat zij bij hem wegging bracht hij dit nummer uit.

Het topalbum ‘How the day sounds’ is nog niet compleet, maar is zeker een waardige opvolger van het debuut ‘Through Toledo’. Greg staat om zijn innemende en zwoele stem bekend, die wel wat weg heeft van een donkere Chris Martin of Luke Reynolds. Zijn melodieën zijn niet te ingewikkeld, maar zorgen bijna allemaal voor een bepaalde spanning.

Hij omschrijft zijn muziekstijl als een mix van Johnny Cash en The Beatles. Als kind zijnde hield hij van rock, zijn eerste rock ’n roll album was van U2 ‘ The Joshua Tree’, daarop volgde ‘Appetite for Change van Guns N’ Roses en daarop weer The Pixies. Deze invloeden zie je dan ook in zijn nummers terugkomen. Dankzij zijn moeder groeide hij met de The Beatles op.

Greg Laswell – Comes and Goes

 

Greg Laswell – Your ghost

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op zijn MySpace of op zijn website.

door Danique